Blekingesjukhuset Karlshamn plats för ny lokal för psykiatri västra Blekinge. Foto: Carina Melin/Sveriges Radio Blekinge
1 av 3
Den nya paviljongen kommer att ligga till vänster om psykiatrins grå lokaler. Foto: Carina Melin/Sveriges Radio Blekinge
Karin Magnusson versamhetschef och Camilla Karlsson avdelningschef psykiatri västra Blekinge. Foto: Carina Melin/Sveriges Radio Blekinge
2 av 3
Karin Magnusson är versamhetschef och Camilla Karlsson avdelningschef inom psykiatrin västra Blekinge. Foto: Carina Melin/Sveriges Radio Blekinge
Tomas och Elisabet Åström Sölvesborg besök Blekingesjukhuset i Karlshamn. Foto: Carina Melin/Sverige
3 av 3
Tomas och Elisabet Åström från Sölvesborg på besök på sjukhuset i Karlshamn. Foto: Carina Melin/Sverige

Närmre vård i väst när sjukhuset i Karlshamn bygger nytt

"Man ska skapa ett torg och göra något snyggt"
1:21 min

När landstinget bygger ny psykiatrisk mottagning på Blekingesjukhuset i Karlshamn får patienter i västra Blekinge också närmare till bland annat ätstörnings- och minnesmottagning.

Bygget av de nästan 2000 kvadratmeterna startar i halva januari. Karin Magnusson, verksamhetschef för psykiatrin i väst, berättar att den nya paviljongen kommer att ligga på västra delen av sjukhusområdet i anslutning till psykiatrins befintliga lokaler där.

– De nya lokalerna ska länkas ihop med mellanvården som redan finns på sjukhuset och så ska man skapa ett torg och göra något snyggt, säger hon.

Nya lokaler
Psykiatrimottagningen i Karlshamn som idag ligger utlokaliserad på Brunnsgården har länge letat nya lokaler, så när den nya byggnaden ute på sjukhusområdet står klar i mitten av juli är den både efterlängtad och rymlig.

Förutom psykiatrimottagningen finns det plats för ätstörnings- och minnesmottagning, sexologirådgivning och beroendenhet. Men hur den verksamheten ska se ut är inte klart ännu.

Ett ställe
Camilla Karlsson som är avdelningschef för psykiatrimottagningen tycker det är bra att samla psykiatriska verksamheten på ett ställe.

– De lokaler vi har idag är inte ändamålsenliga så det blir ju bättre i det nybyggda, säger hon.

Och Tomas Åström som åkt från Sölvesborg tycker det är bra ju mer vård som finns på sjukhuset i Karlshamn.

– Ja det är klart det är jättemycket bättre for oss ju så slipper vi köra ända till Karlskrona, plus att det blir mer arbetstillfällen i Karlshamn, säger Tomas Åström.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".