En affisch för hockeymatchen på Borgmästarefjärden i Karlskrona,.
På lördag blir det match i det fria.
Erik Belins hockeyvärld

Erik Belin: Överlägset hetaste matchen på lördag

"KHK:s lycka gick inte att ta miste på och Winter classic står för dörren", skriver vår hockeybloggare Erik Belin. 

Vilken lycka vi fick se när KHK:s Jimmy Andersson stänkte upp det avgörande målet i krysset under matchens sista sekund. Skönt för laget och för publiken att äntligen få smaka på segerns sötma!

Klarar Hånberg vända?
Jag skulle vilja knyta an till det senaste inlägget som jag skrev, om Hånberg. Han vann respekt i sin intervju efter den matchen som var då, men nu ska han få bevisa andra styrkor.

Att han engagerar sig i laget och visar oerhörda känslor för sporten är inget vi behöver diskutera vid det här laget, men frågan är om han klarar att vända trenden som etsat sig fast? Modo hemma och två poäng är väl ingen jättebragd egentligen. 

Luleå för bra
Det jag menar är att Hånberg kommer nu att åka upp till Luleå med sitt lag och där går det inte att spela det spel man har gjort en längre tid nu, det är liksom inget som talar för det. 

Luleå är för ett bra lag och receptet här är nog att förstöra och spela tråkigt. Allt för att bygga vidare på de två poäng som laget tog mot Modo. Det gäller att se scenariot framför sig att ta poäng mot Luleå borta och sedan komma hem till ABB arena en Lördag och möta giganten Skellefteå. En utmaning som blir en helt annan med ett större självförtroende. Här finns förutsättningar att hoppa på ett tåg och få en nystart och Hånberg får inte låta sitt lag stå kvar på perrongen och vänta på att det ska bli Modo hemma igen. 

Högt och lågt

  • Kommer Sundlöv att agera inför kvalspelet? känslan är att något kommer att ske…
  • Linder får tydliga signaler att han inte är en spelare som tränarna vill satsa på, frågan är om han orkar?
  • Honkens intentioner att hela tiden sätta igång spelet har lyft KHKs backar, dom är mer aktiva och snabbar till puck.
  • Nya restaurangen gör succé, bra när publiksiffrorna dalar

Krif

Kallinge har svårt att hitta bra stäm i spelet. Bäst Boxplay i serien visar prov på kvalitéer. Endast 15 procentigt Powerplay vilket går lite hand i hand med effektiviteten att göra mål, som ligger på 8,60 procent. Inte några siffror som bär långt.

Nu vänder serien och PP och effektivitet måste upp för att laget inte ska missa kvalspel mot Hockeyallsvenskan. Zabel får tro mer på sitt lag och inte ifrågasätta sina målvakter i en kritisk period, kändes dumt såhär i efterhand. Jag tror Krif kommer att sluta på en fjärde plats i serien och för att nå dit så blir nästa match mot Troja livsviktig, där kommer en hel del avgöras i en typisk ”sexpoängsmatch”. 

Mörrum och Olofström i Div2-säsongen 16/17
Olofström har visserligen två raka vinster nu och har endast släppt in ett mål på dessa två matcher men jag tror ändå att det blir tufft för OIK att nå till kvalspel mot Hockeyettan. Det finns visserligen 27 poäng kvar att spela om och Olofström besitter en bra rutin som kan komma att betyda en hel del när det ställs på sin spets. 

Mörrum fortsätter åka i sin bergochdalbana som är värre än Balder på Liseberg. Det blandas och ges för mycket för att laget ska klara undan kval och jag har varit inne på det tidigare. Här tycker jag tränarna bär det stora ansvaret om laget ska slippa åka ur Hockeyettan, därför måste spelet styras upp per omgående istället för att chansa på att det löser sig.

Det finns en chans att Olofström och Mörrum kommer att spela mot varandra i en betydligt mer allvarligare match än den som lagen spelade mot varandra under mellandagarna. För pulsen i västra regionen så hade en sådan match varit underbar!

Inget fel på pulsen i Östra regionen
General Manager för Örlogsstaden HK Thomas Nord hade visualiserat en internmatch på Borgmästarefjärden i Karlskrona, med lite korvgrillning och varm choklad.

Nord och ÖHK:s eminente kassör Richard Luthander slänger ihop en bildannons till internmatchen som senare publicerades på sociala medier och det fick intresset att fullständigt explodera. På lördag den 23/1 ca 11.55 så kommer Nationalsången att ljuda ut över fjärden och den överlägset hetaste matchen i Blekinge ska spelas på en provisoriskt byggd arena.

För er som har missat det så spelar KHK mot Skellefteå samma dag och har ni inga biljetter till den matchen så går det att vinna på ÖHKs egna Winter classic lotteri. Kom ner till Borgmästarefjärden och var med om en folkfest!

 

På återseende,

Erik Belin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".