Kommunals ordförande Annelie Nordström i samband med en presskonferens på torsdagen. Foto: Claudio Bresciani / TT / kod 10090
Kommunals ordförande Annelie Nordström Foto: TT.

Nästan 10 000 har flytt Kommunal

"Nordström bör reda ut allt som har hänt"
1:45 min

Totalt 9 600 medlemmar har nu begärt utträde ur Kommunal, uppger förbundets pressavdelning för TT. Samtidigt pågår ett möte som kan avgöra ordförande Annelie Nordströms framtid. Två avdelningar uppmanar henne att avgå.

– Jag är tveksam i mitt för troende för Annelie Nordström, men jag tycker att hon får sitta kvar så att hon får reda ut det som har hänt, säger Carina Engstrand , ordförande i sektionen i Alvesta.

Avgörande blir åtgärdspaketet som ska presenteras i eftermiddag, tror Carina Engstrand. Vad paketet innehåller, är det än så länge bara förbundstyrelsen som känner till, men i stort handlar det om åtgärder mot "de brister som uppdagats" säger en person med insyn till Ekot.

Efter Aftonbladets avslöjande om krognoter, fester, vanskötsel av Kommunalarbetarförbundets egen krog samt att Margot Wallström fick en innerstadslägenhet på stående fot av förbundets ordförande Annelie Nordström, är många medlemmar mycket upprörda.

Fram till i förrgår hade 5 000 medlemmar lämnat förbundet i protest. Två avdelningar har krävt Nordströms avgång.

– Hur många medlemmar som lämnat förbundet de senaste två dagarna vet vi inte än, vi håller på att samla in informationen, berättar pressekreteraren Helen Nordlund.

Men ilskan är fortfarande stor ute i landet.

Vid lunchtid i dag ska förbundsstyrelsemötet vara slut och klockan 16 i eftermiddag håller Annelie Nordström presskonferens, som Ekot kommer att sända.

Carina Engstrand på sektionen i Alvesta, tror inte att den blir den sista som Nordström håller som ordförande.

– Hon får tiden fram till kongressen på sig att reparera skadorna. Sen får vi se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".