Karusell
Killebom i Sölvesborg kan öka säkerheten efter den senaste tidens rapporter om sexuella trakasserier på festivaler i Stockholm. Foto:Maria Flemström/Sveriges Radio

Killebom kan öka säkerheten efter trakasserier

"Vi måste ställa frågan mer specifikt till polisen"
0:38 min

Killebom i Sölvesborg kan öka säkerheten på festivalen, efter de många fall av sexuella trakasserier som rapporterats på festivaler i Stockholm.

Sofia Lenninger som är ansvarig på festivalen säger att festivalledningen både måste kontrollera om det har skett sexuella trakasserier tidigare som inte har uppmärksammats.

Och att de måste hänga med om sexuella trakasserier på festivalen skulle bli ett problem framöver.

– Vi måste följa med i allt som händer så visst ska vi ta och fundera på hur vi hanterar detta säkerhetsmässigt framöver, säger Sofia Lenninger, ansvarig på Killebom i Sölvesborg.

Ingen av de andra Blekingefestivalerna som P4 Blekinge har varit i kontakt med, Sweden Rock Festival, Holje marknad, Östersjöfestivalen, Tosia Bonnadan, Skärgårdsfesten och Hasslöfestivalen har några planer på att förstärka sin säkerhet.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".