Michael Foleby är räddningsledare vid bussolyckan utanför Tingsryd. Efter olyckan fördes busschauffören och ett antal passagerare till sjukhus, enligt polisen.
Michael Foleby är räddningsledare vid bussolyckan utanför Tingsryd. Efter olyckan fördes busschauffören och ett antal passagerare till sjukhus, enligt polisen. Foto: Peje Johansson

Buss på väg till Ronneby krockade i Tingsryd

1:00 min

En buss och en lastbil krockade vid niotiden i morse på riksväg 27 vid den norra infarten till Tingsryd. Busschauffören som är från Ronneby och ett antal passagerare har först till lasarettet, enligt polisen. 

Var du med på bussen? Mejla nyheter.blekinge@sverigesradio.se eller ring 0455-366810.

Michael Foleby, räddningsledare på plats, berättar att det är en buss som kört in i ett släp på en lastbil.

Enligt Charlotte Magnusson på Bergkvarabuss hade lastbilen stått parkerad längs vägen och hade just svängt ut när busschauffören upptäckte vad som var på väg att hända.

Bromsspår på platsen visar att inbromsningen skedde tidigt, men på grund av blixthalka gled bussen en lång sträcka, rakt in i lastbilens släp.

Busschauffören klämdes fast men ska enligt Bergkvarabuss enbart fått lindriga skador.

Två av bussens passagerare fördes efter olyckan till vårdcentralen i Tingsryd för omplåstring, medan chauffören och ytterligare en passagerare kördes till sjukhuset i Växjö, båda två med lindrigare skador.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista