Amanda Ilestedt i en löpduell med Nigerias Francisca Ordega. Foto: John Woods/TT
Amanda Ilestedt har stora problem med ryggen. Foto: John Woods/TT

Ilestedt: Smärtan gör att jag knappt kan sitta

2:40 min

Fotbollspelaren Amanda Ilestedt från Sölvesborg störs av en mystisk ryggskada och kan missa OS-kvalet.

Backen Amanda Ilestedt som spelar i FC Rosengård har konstant värk i ryggen och vet inte när hon kan vara spelklar igen. I onsdags fick hon lämna landslagslägret i Göteborg efter att hon fått en smäll mot ryggen under en träning.

– Jag har haft problem från och till och haft ständigt ont sedan i november. Smällen i onsdags gjorde det ännu värre, säger hon. 

MR visar inget fel
Magnetröntgen visar inget fel men det är fortfarande oklart varför hon har så ont i ryggen och ytterligare utredning väntar. 

Smärtan ger henne problem även i vardagen. 

– Sitta kan jag knappt alls göra. Så jag antingen ligger eller står upp, säger hon. 

Missar landskamp
Hur lång frånvaron blir för Rosengård och landslagets mittback är oklart. Hon missar definitivt landskampen mot Skottland i nästa vecka.

– Det som gäller för mig nu är behandlingar, rehab och träning av resten av kroppen, säger hon. 

Den 2-9 mars spelar Sverige OS-kval. Några veckor senare är det dags för kvartsfinal i Champions League mot Frankfurt med Rosengård. Det är något hon inte vill missa. 

– Jag siktar stenhårt på att komma dit. Det är matcher man verkligen vill ta del av. Sen hur det blir vet jag inte. Men jag hoppas, säger Amanda Ilestedt.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista