Skolböcker ligger på ett bord. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Högstadieelever riskerar att bli bussade till olika skolor. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sjundeklassare kan tvingas bussas till andra skolor

Blivande sjundeklassare från Lyckeby skolområde i Karlskrona kommun riskerar att behöva bussas till olika skolor på grund av platsbrist. 

Till höstterminen finns det 170 elever i Lyckeby skolområdet men det finns bara 80 platser på den närliggande skolan som är Lyckeby Kunskapscentrum, LKC.

Det betyder att många elever från skolorna Spandelstorp, Kättilsmåla och Östra Torp riskerar att inte få plats på LKC.

Göran Palmér, chef för kunskapsförvaltningen i Karlskrona kommun, säger till P4 Blekinge att man vetat om den här situationen länge. Men de har trott att det ska lösa sig genom att flera ungdomar ska välja friskolor istället.

Han menar att det är först i slutet på februari, när alla valt klart vilka skolor de vill gå i, som man med säkerhet vet hur många ungdomar som behöver bussas iväg till andra skolor.

Det finns planer på att bygga ut högstadieskolan Lyckeby kunskapscentrum, men enligt Göran Palmér är det inte möjligt förrän tidigast vårterminen 2017.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista