Mariell Rannebjär är glad att hon vågat byta arbetsort. Foto: Monika Titor/SR
Mariell Rannebjär är glad att hon vågat byta arbetsort. Foto: Monika Titor/SR

Pendlar nio mil till ett bättre jobb

"Det är det värt"
3:44 min

Mariell Rannebjer från Ramdala i Karlskrona tvekade aldrig när ett intressant jobb dök upp i Olofström. Nu pendlar hon dagligen i nästan två timmar enkel väg för att kunna utvecklas på det nya jobbet. Och hon råder andra att våga bryta upp om de inte trivs på jobbet.

– Jag tyckte att jag hade kompetens som man inte tog tillvara på, på min förra arbetsplats. Det arbete jag hade där kunde aldrig leda till någon vidareutveckling, säger Mariell Rannebjär.

Ville utvecklas på jobbet
Mariell Rannebjär jobbade som registrator och administrativ assistent på Räddningstjänsten Östra Blekinge, men kände att hon ville utvecklas inom sitt yrke.
– Jag passade på att ta högskolepoäng för att utveckla den roll jag har och kanske få ett annat ansvar, men den sidan ignorerade man, säger Mariell Rannebjär.

Och eftersom Mariell Rannebjär inte fick andra arbetsuppgifter på sin gamla arbetsplats började hon se sig om efter ett nytt jobb.

– Jag började titta mot Kalmar, Kristianstad och Växjö för jag ansåg att det var möjligt, säger Mariell Rannebjär.

Det perfekta jobbet
Och snart hittade hon en annons från Olofströms kommun som mer eller mindre beskrev just henne.

Idag pendlar hon dagligen till det nya jobbet som registrator i Olofströms kommun. Det tar totalt nära fyra timmar per dag, tur och retur och hon tycker absolut att det är värt det.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".