Karriärexperter Charlotte Hågård uppmanar att prata ut med chefen. Foto: privat
Karriärexperter Charlotte Hågård uppmanar att prata ut med chefen. Foto: privat

Var femte bleking i enkäten vantrivs på jobbet

4:11 min

Nästan 400 blekingar svarade på P4 Blekinges enkät om hur de trivs på jobbet. Men trots att var femte svarat att hen vantrivs, väljer de flesta att jobba kvar av rädsla för att inte få ett annat jobb. 

– Att inte få bekräftelse, feedback på sitt arbete gör att man inte vet om man gör ett bra jobb och kan börja överprestera istället, säger karriärexperten Charlotte Hågård, som skrivit flera böcker i ämnet.

P4 Blekinge mejlade strax före jul ut en trivselenkät till länets kommuner och stora företag. Det visade sig att många bara väntade på att lätta sitt hjärta, särskilt som det var möjligt att vara anonym.

Stress och dåliga chefer
Det de flesta var missnöjda med var för mycket stress och dåliga chefer. Här följer några av svaren i enkäten:

"Det är mycket mörkande och hemlighetsmakeri, mobbning."
"Orimligt hög arbetsbelastning och ingen avlastning"
"Ofta dålig information och stöd. Inga utvecklingsmöjligheter"
"Det är chefer som vill att man ska jobba dygnet runt och vara tillgänglig på mejl och telefon jämt."
"Mellanchefer som inte alls borde ha med människor att göra."
"Vi känner att ingen lyssnar på oss."
"Allt ska sparas på, speciellt på oss anställda."
"Ofta vantrivs jag. Det är inte utvecklande, utan tärande. Pressen är väldigt hög."

Karriärexperten Charlotte Hågård känner igen bilden. Dålig feedback är det första folk klagar på när de inte trivs på jobbet säger hon, men hon tycker inte att man ska sluta det första man gör.

Mycket man kan göra själv
– Jag tycker att man ska vända på det och tänka vad kan jag göra själv. Och sätta upp mål tillsammans med sin chef, säger Charlotte Hågård.

Om orsaken till att man vantrivs är stress behöver man heller inte sluta. Lösningen är att sätta sig ner och bena upp vad det är som gör en stressad, menar Charlotte Hågård.

Om det ändå inte blir bättre finns företagshälsan. Mår man dåligt på jobbet och har en chef som inte lyssnar kan man gå till sitt skyddsombud på jobbet och be att företaget eller kommunen man arbetar inom kontaktar företagshälsan. Det säger Johan Sjö som är psykolog och organisationskonsult på Previa.

– Oftast får vi en roll att hjälpa de här parterna. Vi kan göra en kartläggning och jobba med resultatet, säger Johan Sjö.

Framgångsreceptet att lyssna
Johan Sjö menar att det som ofta saknas på en arbetsplats, där folk mår dåligt, är en chef som lyssnar.

– Chefen ska prata mindre själv, lyssna på andra och vara mindre snabb på att säga vad som var bra och dåligt, säger Johan Sjö.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista