Elever sitter i ett klassrum med lärare längst fram.
I veckan har många oroliga föräldrar till elever på Spandelstorpsskolan hört av sig till rektorn Annika Holmqvist Lundh. Foto: Martin Arvebro/Sveriges Radio

Oro efter besked om fullt LKC

1:17 min

Många föräldrar till elever på Spandelstorpskolan i Lyckeby är oroliga över beskedet att blivande sjundeklassare kan tvingas bussas till andra skolor än Lyckeby Kunskapscentrum.

Runt 130 blivande sjundeklassare från Spandelstorpskolan, Kättilsmåla skola och Östra Torpskolan riskerar att behöva bussas in till Karlskrona eller Jämjö till hösten. Detta eftersom de inte får plats på den närmsta högstadieskolan Lyckeby kunskapscentrum LKC.

I veckan har många oroliga föräldrar till elever på Spandelstorpsskolan hört av sig till rektorn Annika Holmqvist Lundh.

– De känner en beströtning över att inte få den plats de förväntar sig och att få det här beskedet så här sent är tungt och oroligt, säger Annika Holmqvist Lundh som själv inte fick beskedet från kommunen förrän i måndags.

Från kommunen har Holmqvist fått beskedet att de håller på med ett informationsbrev till vårdnadshavare där de ska informera bland annat om hur många platser det finns på LKC och vilka andra alternativ som finns.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista