En skateboard och en sko brevid. Foto: Erik Mårtensson/TT
Det ska starta en föräldragrupp på Karlskrona Skateförening. Foto: Erik Mårtensson/TT

Föräldrar tar tag i problem med skateföreningen

1:32 min

Nu har föräldrarna i Karlskrona skateförening fått nog. I dag börjar arbetet med en ny föräldragrupp som ska hjälpa till att skapa ordning hos föreningen.

P4 Blekinge har tidigare berättat att kommunen hotar att ta ifrån föreningen sin lokal nere i Handelshamnen efter att polisen hittat droger där.

Lokalen är dessutom i väldigt dåligt skick och förra veckan började det brinna av okänd anledning.

Håkan Hallgren har båda sina barn med i Karlskrona skateförening och han vill hjälpa föreningen att få ordning på sin verksamhet.

– Målet med gruppen är att engagera föräldrar i deras barn. Man ska veta att de killar och tjejerna som är ledare i föreningen är väldigt engagerade, säger han.

Det var i höstas som polisen gjorde ett drogtillslag mot skatehallen. Tre personer greps misstänkta för narkotikabrott och polisutredningen pågår fortfarande.

Sedan dess har Karlskrona kommun uppmanat föreningen att ta tag i problemet och förtydliga sin drogpolicy, annars kommer lokalen att stängas ner.

Föreningens kassör David Karlsson är säker på att föreningen kommer att kunna möta kommunens krav. Men han är lättad över att få hjälp från Håkan Hallgren.

– Det betyder väldigt mycket. De tillför trygghet och stabilitet, säger han.Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista