Två personer spelar fotboll.
1 av 4
Mellan matcherna hann spelare och ledare med att lattja lite. Gustaf Hallén.
Spelare äter.
2 av 4
Mums, det gäller att fylla på. Foto: Gustaf Hallén.
En stor madrass som passar bra till en lång spelare som Lars Möller Madsen i HIF Karlskrona.
3 av 4
Äntligen hitta vi en madrass tillräckligt lång till Lars Möller Madsen!
Idrottshallen i Svendborg där HIF Karlskrona spelade.
4 av 4
Här spelade GOG Svendborg en grym kontringshandboll. Foto: Gustaf Hallén.
Gustaf Halléns handbollsblogg

Givande laddning för HIF Karlskrona i Danmark

Helgen i Danmark går mot sitt slut. Det har varit roliga men intensiva dagar. Matcher, bussåkande och mackor har det blivit en hel del av.

Vi spelade första matchen i fredags mot GOG Svendborg som spelade en grym kontringshandboll. Det tog oss ungefär 29 minuter innan vi förstod att vi kommer behöva "tjuva" hemåt för att stoppa dem. Då stod det redan 17-12. I andra halvlek kom vi ut och spelade framförallt ett bättre anfall som gjorde att vi minskade deras chanser till kontringar. 

Snyggade till siffrorna
Vi lyckades snygga till siffrorna till 29-26 men riktigt nära vara vi nog aldrig. Det var ett bra lag vi mötte, dock saknades det några från deras första uppställning. Men framför allt ett bra kvitto förs oss i Karlskrona vad som krävs för att vi ska höja oss några nivåer.

Lördagens match var mot Esbjerg, det var nästintill samma start som tidigare match. Lite dåligt från vår sida och vi gick in i halvtid med ett underläge, 16-12. I halvtid hade vi pratat om att höja intensiteten i försvaret och se till att kunna stå emot deras attacker bättre. Samt att höja tempot en aning. Det lyckades vi med vilket ledde till en hel del enkla kontringsmål, slutresultatet blev till slut 26-33 till vår favör. 

Snart matchtempo
Sammanfattningsvis spelade vi i 2 av 4 halvlekar, en helt okej handboll. Kanske framför allt den sista mot Esbjerg. Förhoppningsvis har vi nu spelat av oss "ledigheten" och börjat komma in i matchtempo igen inför omstarten mot Sävehof!

Däremellan matcher och allt bussåkande har vi hunnit äta en hel del mackor, eller smörrebröd kanske det heter? Vi har hunnit kolla EM matcherna tillsammans och det har varit en hel del skämt och skoj. Tyvärr också för min egen del men kanske framförallt Lucas har det också hunnit bli en hel del böter till lagkassan...

Sammanfattningsvis har vi haft en väldigt rolig och givande helg tillsammans i Danmark. Nu börjar vi göra oss redo för den viktiga andra halvan av Elitserien!

#24

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista