Örlogsstaden Winter classics på Borgmästarfjärden. Foto: Özgur Bal
1 av 2
Matchen i lördags blev succé. Foto: Özgur Bal
Det var två stycken JAS-plan som startade hela evenemanget. Foto: Özgur Bal
2 av 2
Det var två stycken JAS-plan som startade hela evenemanget. Foto: Özgur Bal.
Erik Belins Hockeyvärld

Erik Belin om utematchen: Det blev milt sagt succé

"Jag åker för första gången i mitt hockeyliv in på isen med gåshud modell större." Erik Belin utvärderar helgens match i det fria. 

Jag har funderat över betyget på Örlogsstadens Winter Classic och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Visst att fem av fem fungerar eller tio av tio men ett betyg som passar bättre är ett som går att mäta med ett större evenemang.

Det var två stycken JAS-plan som startade hela evenemanget och då ställer jag frågan, när händer det i svenska idrottsevenemang? 

Gåshud
Jag åker för första gången i mitt hockeyliv in på isen med gåshud modell större. Inte enbart för JAS planen och introt utan mer för vad vi i Örlogsstaden hade skapat samt för alla människor som hade slutit upp till denna fest. 

Vi hade egentligen inga gränser när vi började planeringen efter att GM Thomas Nord hade initierat till ett Winter Classic. Även om vi inte hade några gränser så kan vi inte vara mer nöjda än nu när vi sätter oss ner och summerar. Det blev milt sagt en succé!  

Vill passa på att rikta ett tack till alla som hjälpte oss att få evenemanget så bra som det blev och tack till alla ni som kom för att titta på matchen.

Apropå matchen så var det ett väntat resultat. De vita laget hade lekstuga med det blåa laget men oavsett resultat så hade vi alla som var där en underbar fest tillsammans! ÖHK Admirals kommer att komma tillbaka med fler överraskningar.

Kort om resterande matcher
KHK-Skellefteå

Bästa matchen för säsongen i arenan. En suverän hockeymatch för en hockeyälskare där det känns som att det var dumt av Skellefteå att försöka få KHK ur balans med tjuvknep, det blev istället tändvätska åt hemmalaget. 

KHK kändes som ett nytt lag, bra passningsspel, bra PP, uppoffrande spela och en riktigt bra vilja. Fortsätt så! För övrigt enda matchen som hade mer publik än ÖHK:s internmatch. 

Krif-Troja
Krif tar en viktig seger mot Troja hemma och laget har en kvalplats i dagsläget. Serien har vänt och Krif måste ta minst fyra trepoängare till för att få spela kvalspel. Krif kommer att visa i nästa omgång om laget är att räkna med eller inte, SSK borta är ett kraftprov men KRIF är ett lag som ska kunna ta jätten borta i Axa sports center.

Mörrum-Dalen
Ridå! 

Mörrum förlorar hemma mot Dalen och får nu rikta in sig på kvalspel för att säkra kontraktet för Hockeyettan nästa år. Mörrum har ingen smickrande historia gällande sparkande av tränare men i detta läget ser jag ingen annan utväg. Sandmark får inte ut någonting utav laget och ska man ge det en ärlig chans att ha ett Div1 lag nästa år så bör man plocka in junirotränaren Andreas Ernebrand, enbart hans energi och passion för sporten skulle få laget att höja sig till en tillräcklig nivå för att klara av kommande möten med Div2 lag.

 

OIK-Kungälv
Vilket facit OIK har nu, det är bara att fortsätta rida på vågen och köra över giganten Hanhals av bara farten i nästa omgång. Andreas Grönqvist har hitta nätet och laget spelar en bra hockey just nu. Jag har nämnt det tidigare men vilka matcher vi kan få se i kommande kval mellan Olofström och Mörrum, eftersom Mörrum inte kan undvika kvalspel så hoppas vi nu på att OIK fortsätter klättra i tabellen!

 

På återseende,

Belin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista