En man står vid ingången till Lyckeby Kunskapscentrum. Foto: Sarah Rätzer/Sveriges Radio
Läraren Fredrik Glimsjö vill att skolan byggs ut under sommaren. Foto: Sarah Rätzer/Sveriges Radio

Föräldrar och elever kräver omedelbar byggstart

3:02 min

Efter förra veckans besked att Lyckeby kunskapscentrum inte har plats för alla höstens sjundeklassare i Lyckeby har flera föräldrar till elever på skolan gått ihop och startat ett upprop.

Föräldrarna kräver bland att annat att den planerade utbyggnaden av skolan görs så snart som möjligt.

– Vi från föräldrarådet kräver att man sätter igång och bygger omedelbart. Elevtrycket kommer att öka och det finns inget att hålla på. Vi vill att det står klart i augusti, säger Fredrik Glimsjö, som är både lärare på skolan och förälder till en elev.

Han beskriver att många föräldrar är väldigt upprörda och besvikna över att kommunen inte reagerat och agerat tidigare för att se till så att alla elever får plats på skolan till hösten.  

– Det är många barn som mår dåligt och känner sig ledsna och oroliga över detta. Man sett fram emot att börja på LKC tillsammans med sina kompisar och nu vet man inte hur framtiden ser ut, säger Fredrik Glimsjö.

Idag var representanter från kommunen på plats för att diskutera problemet med LKC:s rektor.

– Vi kom inte fram till någon specifik lösning idag. Vi tittar brett på olika lösningar för att hitta en så bra lösning som möjligt när vi vet hur många som har sökt till LKC i höst, säger Henning Fuhrman, skolområdeschef i östra Karlskrona.

Representanterna från kommunen vill inte kommentera om en tidigare utbyggnad av LKC är ett av alternativen de tittar på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista