Johan Holmqvist i mål. Foto: Mikael Fritzon / TT
Johan Holmqvist. Foto: Mikael Fritzon / TT
Erik Belins hockeyvärld

Belin: Mycket skönt för laget från staun

"Jimmy Andersson och Emil Larssons skottäckningar under matchen, grymt". Vår hockeybloggare Erik Belin analyserar gårdagens vinstmatch. 

Tre poäng!
Brynäs kommer ut som att deras skadelista är obefintlig och KHK får vara väldigt glada att det står 1-1 efter den första perioden, mestadels Honkens förtjänst.

I andra perioden så spelar KHK upp sig och får en ledning genom ett rent viljemål från Bergström. Tredje perioden lutar mer över mot Brynäs fördel men KHK vinner den med 1-0 och matchen summeras med tre poäng och 3-2 som slutresultat, mycket skönt för laget från staun!

 Plus från matchen

  • Honkens målvaktsspel
  • Laget börjar stabilisera sitt spel
  • Jimmy Andersson och Emil Larssons skottäckningar under matchen, grymt
  • Publiksiffran är bra och restaurangen är full, bra med tanke på de senaste rubrikerna gällande KHK och dess ekonomi

 Minus från matchen

  • Gartner, herregud va tamt det är stundtals
  • Laborationerna i kedjorna, låt det sätta sig lite och byt inte så mycket
  • Boxplay
  • Viljan att ta skott

Summering blir ändå att KHK får vara nöjda med tre poäng i den här matchen då jag tycker att Brynäs har fler farliga chanser. 

Boxplay hos hemmalaget förvånar mig, känns som att videolektionen har uteblivit medan Hånberg har njutit av den senaste skalpen mot Skellefteå.

Att ge Brynäs sådana ytor runt mål som KHK gör idag är konstigt och det måste finnas andra medel mot ett sånt skickligt lag som Brynäs. Nu gjorde Brynäs bara ett mål i PP men samtidigt så fanns det bud på mer i kombinationen av Brynäs skicklighet och KHKs tama boxplay.

Starkt av KHK att vinna och 2016 har onekligen börjat bra för laget! Vind i seglet och tänk er sex poäng i back to back mot Örebro, då är verkligen laget på gång.

 Bakläxa!
Sargen i ABB arena måste åtgärdas, snarast! Idag höll Honken på att åka dit, två gånger dessutom när pucken studsar helt åt ett annat håll än vad som är logiskt.

 
SSK-Krif
Jag lider med Krif som inte fick med sig de poäng som laget var i behov av. Först en ledning med 0-1 sedan hämtar Krif igen ett underläge med tre mål i den andra perioden vilket är riktigt starka papper.

Laget förlorar mot SSK med 5-4 och fick god hjälp av Troja denna omgång som vann mot jaganda Visby/Roma med placeringen under KRIF i tabellen. Nästa omgång möter KRIF Visby hemma och den matchen kommer att avgöra allt, kval mot Hockeyallsvenskan eller inte då får vi svaret.

 Kristianstad-Mörrum
Mörrum behövde låna en målvakt som föreningen inte ville ha när säsongen startade, det var Dennis Karlsson från OIK. Mörrum får med sig en poäng från Kristianstad vilket är starkt men enligt rapporter så var Dennis Karlssons revanschlusta anledningen till att poängen bärgades.

Mörrum har Varberg borta i nästa omgång, vilket är bottenmöte i serien. Kommer tränarbytet innan eller efter den matchen? 

Sportchef Lönken käkade middag med Jens Bergenström i ABB arena men tyvärr ni som hoppades på nyförvärv till Mörrum så ska Bergenström representera Ludvika resten av säsongen.

Övrigt 
Träffade ”bloggkonkurrenter” i arenan ikväll. Den ena gick på pressläktaren och käkade korv fast han var ledig och den andra var uppe i KHKs WIP och mådde bra. 

 

/Belin #59 ÖHK Admirals

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista