Karlskrona KHs Johan Holmqvist. Foto: Mikael Fritzon / TT.
Karlskrona KHs Johan Holmqvist. Foto: Mikael Fritzon / TT.
Erik Belins hockeyvärld

Belin: Imponerande KHK 

Jag känner själv att jag har tjatat ut detta, men Honken är just nu den spelare i KHK som har vänt på skutan. Jag vill absolut inte ta ifrån övriga spelares tålamod och vilja från det här på något sätt men med Honken i kassen så får laget en chans att vinna varje match, en chans som tidigare var nästintill obefintlig. 

Viktigt läge nu för KHK att bygga vidare på det "flow" man är inne i. Det är rubriker i tidningarna som jag kan tycka är lite väl kryddade. Visst att laget är formstarkt och har tre raka segrar men ska vi vara ärliga så är det totala facit som finns hittills fortfarande katastrofalt. 

Jag vill absolut inte vara en pessimist och se bakåt utan vill som alla andra, se framåt. KHK har inte vunnit något mer än välförtjänt fått ett självförtroende tillbaka, laget har krigat i tuffa stunder och visat en tro som det är svårt att förstå med det tunga facit som varit. Rubrikerna är fina nu men inte så fina som dom kommer vara när man säkrat en plats i SHL till säsongen 16/17. Mitt tips är att läsa rubrikerna nu och kasta tidningen för än hur fint facit laget har de tre senaste matcherna så är det rubriker från mars/april som vi kommer att minnas. 

KHK kommer att vinna ikväll igen och det med 2-0! 

 

Spontant från gårdagen

- Honken är sjukt bra

- Rohdin gör 1+1 vilket är viktigt för honom, han är den spelare som levererat minst sett till istid i viktiga lägen, skönt för fortsättningen att produktionen blir bättre.

- Bergström visar bra form vilket är mycket viktigt. Hans karaktäristiska stil ger energi på något sätt.

- Laget spelar mer harmoniskt nu och misstagen blir färre och färre

 

Hanhals-OIK

OIK har hittat formen och är på allvar med i racet om en kvalplats till hockeyettan. Att besegra giganten Hanhals på bortaplan är riktigt starkt och nu är man två poäng bakom just Hanhals och den åtråvärda kvalplatsen. Målvakten Dennis Karlsson har en grym form precis som laget som har hittat ett stabilare spel.
Spännande fortsättningen för laget i västra Blekinge, bottenlaget Vänersborg stundar i nästa omgång och efter den ska det bli intressant att se hur tabelläget ser ut. Parallellt spelar Mjöby-Hanhals, om vi förutsätter att OIK vinner så kan man gå om Hanhals eller hamna på samma poäng som Mjölby beroende på resultatet i den matchen. Precis som det ska vara när tabeller är påväg mot sitt slut, underhållning!

Jag tror det kommer att bli derbymatcher mellan OIK och Mörrum när vi summerar detta i mars månad.

 

Ha en fortsatt bra lördag.

Erik Belin

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista