Trummenäs utanför Karlskrona.
1 av 2
Trafikverket bygger nytt vid Trummenäs utanför Karlskrona. Foto: Johan Svensson/ Sveriges Radio.
Nya vägar vid Trummenäs udde. Foto: Johan Svensson/ Sveriges Radio.
2 av 2
Nya vägar vid Trummenäs udde. Foto: Johan Svensson/ Sveriges Radio.

Trummenäs växer - aktuellt med ny förskola

1:19 min

Rekordmånga hustomter såldes vid Trummenäs utanför Karlskrona förra året. Nu ska kommunen utreda skolsituationen i området.

Sedan projektet startade 2011 har bolagen som säljer tomter på Trummenäs utanför Karlskrona sålt hälften av de 85 hustomterna.

– Under 2015 var intresset mycket stort för tomterna, vi sålde många fler än åren innan. Vi är nästa säkra på att intresset kommer fortsätta i år. Hela Trummenäs har växt jättemycket, säger Mikael Holmgren, på CA Fastigheter.

Ny cykelbana
Trafikverket har under januari inlett arbetet med att bygga en ny cykelbana och en ny cirkulationsplats vid infarten till Trummenäs för att möta behoven för den stora inflyttningen.

Pressad skola
Karlskrona kommun ska utreda situationen för skolan.  

– Vi har planerat ett studiebesök på Ramdala skola och ska även titta på hur det ser ut vid Trummenäs, säger Catharina Holmberg (S), ordförande för Kunskapsnämnden med skolan som ansvarsområde.

Kan det bli aktuellt med en ny förskola på Trummenäs?
– Det är inget vi utersluter, vi ska titta på det som ett alternativ.

Hur ser situationen ut på Ramdala skola?
– De är trångbodda som alla skolor i kommunen. För att klara av inflyttningen till Trummenäs så måste vi göra någon form av utbyggnad i Ramdala eller titta på något nytt på Trummenäs, säger Catharina Holmberg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista