Rullstol. Foto: Simon Paulin/TT och Janerik Henriksson/TT
Förbundet har byggt rampar på flera av de byggnader de äger och förvaltar. Foto: Simon Paulin/TT och Janerik Henriksson/TT

Hembygdsförbundet får regionens kulturpris

Blekinge hembygdsförbund får Region Blekinge kulturpris 2015, för sitt arbete med att göra flera lokaler i Blekinge mer tillgängliga.

– Det är naturligtvis väldigt positivt att få. Det visar att ideellt arbete lönar sig. Det är särskilt kul att få det i år eftersom det är exakt 100 år sedan förbundet organiserade sig, säger Åke Werdenfels, ordförande i förbundet.

Sveriges Hembygdsförbund ger stöd och service till lokala hembygdsföreningar och regionala hembygdsförbund i arbetet med kulturarvet.

De får priset främst eftersom de har satsat på att göra alla lokaler de äger eller förvaltar tillgängliga. De har bland annat byggt ramper, installerat hissar och byggt ut toaletterna så att byggnaderna ska vara tillgängliga för alla.

Föreningen får nu 40 000 kronor som man främst ska använda till att ordna berättarkaféer på fler ställen i Blekinge framöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista