Gustaf Hallén HIF Karlskrona. Foto: Ingrid Elfstråhle/Sveriges Radio
Gustaf Hallén HIF Karlskrona. Foto: Ingrid Elfstråhle/Sveriges Radio
Gustaf Halléns handbollsblogg

"Vilket mästerskap!"

Idag går de två sista matcherna i Polen. Bronsmatchen mellan Norge och Kroatien, efter det finalen mellan Tyskland och Spanien. 


Tycker det redan nu, med två fantastiska matcher stundande att det är en av de bättre turneringar jag fått följa. Det har varit jämna matcher nästan varje omgång, det har vart tuffa och hårda matcher utan några stora skandaler. Eller jo juste kanske en, återkommer till den.

Profffsig bevakning
Tycker dessutom att TV3 och TV10 har varit proffsiga med intervjuer av spelare, studiosnack både innan och efter matcher, tror faktiskt det är viktigt att handbollen närmar sig andra idrotter i sådan mediabevakning. Menar det är ju uppsnack inför matcherna i fotbollslandslaget i över en timme innan match. Man ges nu tid och utrymme för uppmärksamhet, det är viktigt!

För Sveriges del ska vi också vara positiva, Sverige kommer få chansen att kvala in till OS i sommar och det måste ändå ses som en stor vinst med tanke på förutsättningarna inför turneringen! Det krävdes en del tur med resultat men allt gick vägen, bra!

"Gammal och inskränkt"
Skandal då? 
Det måste väl ändå vara allt det här med IHF/EHF. Tycker egentligen deras inställning till rent humanitära saker gång på gång lyst igenom som gammal och inskränkt. Det har tidigare varit om att damer ska spela i kjolar, att man valt bort några av de skickligaste domarna pågrund av deras deras kärleksliv. För att sedan nu till EM verkligen visa sin rätta sida igenom att förbjuda Tobias Karlsson att spela med regnbågsfärgad kaptensbindel för att visa allas lika värde. Pinsamt! Tycker på något sätt att det visar vilka fördomar det faktiskt fortfarande finns i världen år 2016. Kämpa IHF/EHF....


"Fördröjd utlösning"
Måste också avsluta med ett citat. Robert Perlskog och Cleas Hellgren är två legender och orkar man lyssna så sägs det en hel del roliga saker. Kanske framför allt av Cleas Hellgren när de kommenterar matcherna. 

Det här är då sagt i situationen gällande att hålla i bollen och låta målvakten röra sig innan du skjuter...

"-Det gäller att få fördröjd utlösning sådan här situationer."

Nu blir det handboll i tv-soffan!

#24

 

 

 

 

 


Skickat från min iPhone

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista