En stor folksamling står i mörkret utanför ABB arena i Karlskrona.
Hela hallen fick utrymmas. Foto: Johan Svensson/Sveriges Radio.

Ambulans blockerade nödutgång vid arenan

2:44 min

När ABB arena igår fick utrymmas reagerade besökare på att det stod en ambulans i vägen för nödutgången. "En miss som vi ska se över", förklarar säkerhetsansvarige. 

Under hockeymatchen mellan Djurgården och KHK igår fick arenan plötsligt utrymmas på grund av att brandlarmet utlöstes. Det var aldrig någon fara eftersom larmet berodde på matos från köket, men däremot reagerade besökare på att det stod en ambulans parkerad och delvis blockerade en av nödutgångarna. 

Det handlar om den ambulans som alltid finns på plats under match, men under ombyggnationen av arenan har den fått en tillfällig parkeringsplats just utanför nödutgången. 

– Det är en tillfällig lösning för att ambulansen behöver strömförsörjning. Men efter igår ser jag att det inte är helt optimalt och vi ska nu diskutera en ny lösning under resten av ombyggnaden, förklarar KHK:s säkerhetsansvarige, Richard Johansson. 

Om det hade varit skarp läge och folk behövt evakueras akut?

– Då hade ambulanspersonalen fått flytta på bilen omedelbart, de befinner sig ju bara 20 meter därifrån. 


 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista