Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
500 av koncernens 7 000 tjänstemän får gå. Arkivfoto: Björn Larsson Rosvall/TT

Arla byter ut sin koncernledning

Arla byter ut hela sin koncernledning. Samtidigt meddelar mejerijätten stora organisationsförändringer som innebär att 500 jobb försvinner.

– För att vi även i framtiden ska vara en högt efterfrågad partner för våra kunder är det nödvändigt att förbättra vårt arbetssätt, säger Arlas koncernchef Peder Tuborgh i ett pressmeddelande.

Han hänvisar till en tuffare internationella konkurrens, lägre mjökpriser i Europa och en svag tillväxt. Med detta i ryggen heter det att organisationen behöver "bli mer snabbfotad och kostnadseffektiv".

Den största förändringen är då att hela koncernledningen för Arla byts ut samt att 500 av koncernens 7 000 tjänstemän får gå.

Enligt Arla är det inte bestämt på vilka platser som de 500 tjänsterna försvinner. Arla har produktion och försäljningskontor i 30 länder och globalt är 19 000 anställda i koncernen.

Det är sedan länge känt att mjölkbranschen i allmänheten och bönderna i synnerhet har det tufft. I höstas meddelade regeringen att man skulle skjuta till 100 miljoner kronor för att stötta svenska mjölkbönder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista