Olofströmmare har fått regeringsuppdrag

Mångårige Metallordförande Göran Jonsson med rötter i Olofström och tidigare KD-ledaren Göran Hägglund har fått i uppdrag av regeringen att leda arbetet med ett längre arbetsliv.

Göran Hägglund och Göran Jonsson ska leda samtal med arbetsmarknadens parter i syfte att komma framåt i frågan om ett längre arbetsliv. Det är socialförsäkringsminister Annika Strandhäll som utsett Göran Jonsson och Göran Hägglund till uppdraget.

Hon anser att de förändringar som krävs för ett längre arbetsliv behöver vara brett förankrade och att det därför är av vikt att processen sker i dialog med parterna.

Samtalen kommer pågå under cirka sex månader för att sedan utvärderas i pensionsgruppen där beslut fattas om inriktning för det fortsatta arbetet.

– Göran och Göran har båda en bred kompetens som gör att de kommer kunna leda de här samtalen på ett konstruktivt sätt. Det ger samtalen den tyngd som krävs i den här processen, säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll i ett pressmeddelande idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista