Erik Belin Fot: Helena Gustafsson/Sveriges Radio
Erik Belin. Foto: Helena Gustafsson/Sveriges Radio
Erik Belins hockeyvärld

Om Hans Ottinger och summering av veckans hockey i Blekinge

Hockeybloggare Belin ser ett mönster i hur länets hockeylag presterar.


Summering av veckan för KHK
Jag tog efter Bloggoraklet Skarpsvärd och drog till Thailand, inser nu när jag sätter mig för att skriva att bloggen får en annan vinkling eftersom man nu inte ser något annat än resultat och statistik efter matcherna. Samtidigt går det att se mönster i hur lagen presterar.
KHK till att börja med, de har väldigt svårt att vinna med Fernström i målet. Fernströms facit är inte smickrande då han enbart vunnit tre matcher av de 22 han spelat.
Jag ska inte lasta enskild individ för förlusten men det är utifrån hockeystatistik är det säkerställt att KHK har väldigt svårt att vinna med Fernström i målet.

Kort och gott
- Djurgården vinner i hemmaborgen i förlängning, inte väntat
- KHK förlorar borta mot Brynäs med uddamålet, mer väntat
- Cruseman känns fortsatt het och rider på vågen
- Kellman känns bättre och bättre, skönt för honom. Kan tycka att tränarna har använt honom på fel sätt tidigare.
- Två förluster i ryggen och ett tufft kommande schema, återstår att se om laget bara ”flaxade till” ett par omgångar eller om man hittat stabilitet på riktigt.

Streckstrider för övriga Blekingelag

KRIF
Kallinge/Ronneby fick med sig en poäng mot Huddinge senast. Där hade nog KRIF behövt någon mer poäng för att skapa lite mer andrum inför avslutningen. Visby jagar KRIF och är fyra poäng bakom och har mer skonsamt motstånd i de kommande två omgångarna än vad Kallinge har. Återstår att se vad som händer men förhoppningen är att KRIF klarar detta och får spela lite play off. Det sena målet mot Visby hemma kommer att vara tungan på vågen när serien summeras.

Mörrum
Mörrum har de senaste två omgångarna två raka segrar först mot Varberg borta på straffar och nu senast hemma mot Nybro med övertygande 5-2. Nytt syre har hittats på Jössa och imorgon avgörs allt då Halmstad kommer på besök. Förlust där och det blir kval medan en vinst betyder ännu mer syre och nya förhoppningar inför avslutningen i serien. Allt lutar åt att det bli kval för Mörrum, så som laget har varierat sitt spel och sina resultat under säsongen så bör man förlora nästa omgång. Mönster som går att se men även mönster som går att bryta.

Olofström
Känslan när laget förlorade mot Mjölby i streckmatchen var att loppet var kört. Istället efter vinsten mot Boro/Vetlanda så hade samtidigt Hanhals förlorat mot mer avhängda Lund vilket ger Olofström en placering ovanför strecket. Hoppas verkligen att Olofström kan få en kvalplats så derbyt mellan OIK och Mörrum får äga rum, tjatigt från bloggen sida men det hade varit häftigt! OIK har nu Bäcken imorgon, där blir det viktigt med tre poäng för samtidigt spelar de andra topplagen mot de två bottenlagen i serien som bör bli tre inspelade poäng för vardera lag. Mönstret hos OIK är att man är bäst mot slutet då serier ska summeras.

Kuriosa
Sveriges Radios egna radioexpert Hans Ottinger gör succé i Cmore manager där han i dagsläget innehar en topp-tioplacering av totalt flera tusen tävlande. Han kan inte enbart göra mål den där Hans!

Ha en fortsatt trevlig helg!

Belin från Thailand

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista