HIF Karlskronas Gustaf Hallén. Foto: Oscar Anderberg/SR
HIF Karlskronas Gustaf Hallén. Foto: Oscar Anderberg/Sveriges Radio
Gustaf Halléns handbollsblogg

"Hallå Karlskrona, vi är tillbaka på hemmaplan nu!"

Okej, nu har jag funderat sedan i onsdags vad f*n jag ska skriva efter den matchen mot Sävehof. En del av mig tycker sett till 60 minuter att vi ändå gör en okej insats. Vi lyckades ta oss ikapp till ett underläge med bara 2-3 mål, sedan förlorade vi sista minuterna och de fick tillslut vinna med 7, det var onödigt.

Den andra sidan av myntet är att vi fortfarande satt kvar i bussen när domaren blåste i gång matchen. Hamnar i ett allt för stort underläge i början. Tycker egentligen att det som brast var vår energi i början. Vi var passiva och Sävehof visade vad som händer om man inte är på tårna direkt från start. Både i anfallsspelet och i försvaret. Synd att vi ger bort matchen redan de första 15 minuterna. Jag tycker det är för dåligt av oss att komma in i en match så, speciellt efter en månads matchledighet. Men ibland kan det bli så, man blir lite tagen på sängen och det rinner iväg, tyvärr.

 Men onsdagens match får vi nu ta som en läropeng och lägga bakom oss, för redan i helgen är det dags igen. Vi spelar mot Guif. Den senaste matchen mot dem förlorade vi med 23-20 på bortaplan, och kanske rent kampmässigt är en av våra bästa matcher. Det var en stenhård match, med hårt spel och vi slet hårt med flera spelare på skadelistan. Inget skönspel, men det var en gedigen laginsats så förhoppningsvis kan vi hitta tillbaka till det. Då tror jag vi har en stor chans att ta poäng.

Dessutom hoppas jag verkligen att folket som pratat om handbollsabstinens sluter upp och bidrar till en lika härlig stämning som under höstsäsongen. Det är faktiskt nu under kommande månader som serien ska avgöras och vi behöver ert stöd! 16.30 börjar matchen, se till att vara på plats!

Väl mött 

#24

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".