Tågolyckan vid Rosenheim i södra Tyskland
1 av 2
Tågolyckan vid Rosenheim i södra Tyskland
En räddningshelikopter deltar i arbetet efter tågolyckan i södra Tyskland. Foto: Paul Winterer/TT.
2 av 2
Räddningshelikopter deltar i arbetet efter tågolyckan i södra Tyskland. Foto: Paul Winterer/TT. Foto: Paul Winterer

Flera döda i tågolycka i Tyskland

1:13 min

Två lokaltåg har frontalkrockat i södra Tyskland. Flera personer har omkommit och många är allvarligt skadade, rapporterar vår korrespondent.

Två lokaltåg har frontalkrockat på en sträcka i närheten av Rosenheim, i närheten av Bad Aibling i delstaten Bayern i södra Tyskland och strax intill gränsen mot Österrike. 

Uppgifterna om antalet döda varierar. Omkring hundra har skadats, uppger polisen enligt tyska medier. För flera av de skadade ska tillståndet vara allvarligt.

– Det var inga höga hastigheter men det var ändå en enorm kraft i den här sammanstötningen. Ett av tågen kastades av rälsen och på de bilder man ser är ena sidan av en vagn fullständigt uppsliten, rapporterar Sveriges Radios korrespondent Daniela Marquardt.

– Det finns inga säkra uppgifter om hur många som var ombord på tågen men det var färre än normalt eftersom det är karnevalstider, många är lediga och skolorna är stängda.

Än så länge är uppgifterna mycket osäkra och inget är klart om varför olyckan inträffade. 

Flera vagnar ska ha vält när tågen kolliderade, rapporterar lokala medier, bland andra den tyska nättidningen mangfall24.de och Die Zeit.

Ett stort antal räddningsarbetare, ambulanser och helikoptrar befinner sig på olycksplatsen, där situationen beskrivs som förvirrad. Det är ännu oklart vad som orsakade olyckan, som inträffade strax innan klockan 7 på morgonen.

Texten uppdateras

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista