En ledsen Frida Wester står framför en krossad ruta.
Frida Wester har länge varit orolig att hennes salong skulle drabbas. Nu har mardrömmen inträffat. Foto: Sofia Månsdotter/Sveriges Radio

Stöldvåg mot frisörer fortsätter

3:44 min

Det är nu ett tiotal frisörsalonger i Karlskrona och Ronneby som drabbats av inbrott de senaste månaderna.

Vid tretiden i natt väcktes Frida Wester av ett samtal från polisen, som meddelade henne att någon hade brutit sig in i hennes frisörsalong i centrala Karlskrona.

– Tjuvarna har mest kollat runt, tror jag. De har inte tagit några grejer utan mest växelpengar, säger Frida Wester.

"Alla är lika rädda"

En annan frisörsalong, på samma gata, har också haft inbrott på samma sätt. Tjuven har krossat fönstret med ett brunnslock och har därefter fått med sig några hundralappar ur växelkassan. För Frida Wester är de försvunna pengarna inte den värsta förlusten. Reparationerna kommer kosta tusentals kronor – och så är det obehaget.

– Först får man en chock, och sen är det väldigt obehagligt att någon har varit i lokalen. Det är läskigt när fler salonger råkat ut för samma sak. Jag har pratat med frisörer runt här och alla är lika oroliga att det ska hända dem, säger Frida Wester.

"Vi vet vilka de är"

Polisen har gripit en person misstänkt för nattens inbrott. Men enligt Magnus Bergman, chef för lokalpolisen i Karlskrona, är det svårt att hitta förövarna för alla inbrotten.

– Vi har en arbetshypotes. Det är några stycken som vi vet om begår den här typen av brott. Över tid har vi lyckats lagföra några av dem, men inte alla, säger Magnus Bergman.

Polisen råder nu alla frisörer i området att inte förvara några kontanter i sina salonger.

– Vad mer kan man göra? Man ska ju inte behöva vara här under nätterna och vakta, säger Frida Wester.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista