Joel Kellman i Karlskrona HK gjorde båda målen i segermatchen mot Västerås. Foto: Oscar Anderberg
Joel Kellman var en av Karlskrona HK målskyttar. Oscar Anderberg Foto: Oscar Anderberg
Erik Belins Hockeyvärld

Belin: KHK är åter ett lag som radar upp förluster

"Frölunda väntar på bortaplan och där kommer tyvärr ännu en förlust. Bakfyllan sitter nog inte i från Frölundas seger i CHL" skriver vår hockeybloggare Erik Belin. 

KHK förlorar med uddamålet mot Linköping, vilket inte känns oväntat. KHK är återigen ett lag som radar upp förluster. Det gäller nu att bevisa att segrarna som inkasserades nyligen inte bara var tillfällighet utan mer ett utfall av potentialen som laget besitter.

Frölunda väntar på bortaplan och där kommer tyvärr ännu en förlust, bakfyllan sitter nog inte i fortfarande från Frölundas seger i CHL som kunde varit till KHKs fördel.
Lite tankar högt och lågt: 

  • Honken bjöd på artsiteri mot LHC med ett par riktigt fina räddningar där han offrar sig rejält
  • KHK kommer att spela i SHL nästa år men det gäller att ta tillvara på den här säsongen och lära sig allt som går.
  • KHKofficiella är ett trevligt inslag där man får följa spelarnas åtaganden utanför planen i sociala medier, men där måste en ny kamera införskaffas för att spetsa till det ytterligare.
  • Nyförvärvet i Daniel Gunnarsson känns helrätt med tanke på KHKs backbesättning som varit tunn, nu tycker jag att Sundlöv har format den bra

Krif
Nu är Visby nästan ikapp Krif och ikväll är det verkligen en måstematch för Kallinge/Ronneby.

Vinner inte laget denna match tror jag att loppet är kört. Ikväll väntar Västervik på hemmaplan vilket är ett kraftprov som kräver den bästa insatsen för säsongen från hemmalaget.

Det återstår att se hur det kommer att summeras inför den sista omgången, Nordfelts och Magnussons rutin väger tungt ikväll och får dessa herrar med sig laget kan saker hända. Bloggens tips är ändå att Krif är två poäng bakom Visby inför sista omgången, tyvärr. Vi håller ändå tummarna för en seger och fortsatt spel för KRIF en bit in i Mars månad.

Mörrum
Ridå! Det blev som bloggen anade angående Mörrums sista chans när laget hade Halmstad på besök. Nu krävs åtgärder, laget har inte potential till att vinna fler matcher i rad än max två då det är för mycket upp och ner i prestationen. Det enda som praktiskt är möjligt inför kvalet är att byta tränare, vilket är ett måste. Har inte man lyckats få en stabilitet i truppen och fått spelare att lyssna tidigare så kommer det inte som ett brev på posten bara för att laget möter Div.2 lag nu i kommande kval. Spelarna måste samtidigt rannsaka sig själva och inse att bättre prestationer dagligen krävs för att laget ska lyckas!

Vill Mörrum vara kvar så tror jag att ett tränarbyte bör ske, traditionen över sparkade tränare är inte vacker men nu handlar det om en förening som ska överleva i Hockeyettan. Tänker inte tjata om vem jag tycker ska vara Sandmarks ersättare men Andreas ska in nu, ny röst och nya krav då kommer det att gå vägen.

OIK
Ikväll väntar Lund Giants och här kommer lagets nionde seger i Alltvåan. Härlig match hemma i HBM Arena där rutinen kommer visa sig från sin bästa sida. Dennis Karlsson, Dave Lindarv, Tommie Samuelsson, Andreas Grönqvist mfl har lättare att tända till nu mer viktiga matcher ska spelas. Apropå nära, så är det väldigt nära att det blir derby i kvalserien till Hockeyettan! OIK vinner ikväll med 5-2.

ÖHK
Örlogsstaden gav Jämshögs Saints stryk med 8-3 och är det enda laget i Blekinge som inte förlorat någon match den här säsongen!

Serier summeras och vi går in i den bästa perioden för oss hockeyälskare!

Varma hälsningar från Koh Lipe i Thailand,
Belin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista