19-åring fortsatt anhållen

Den 19-åring som sitter anhållen misstänkt för hot mot en tjänsteman inom socialförvaltningen har förhörts. Besked om häktning väntas under fredagen.

– Utredningen pågår. Vi ska höra en del personer som är av intresse för utredningen, och genomföra vissa andra undersökningsåtgärder. 19-åringen är hörd och kommer förmodligen höras igen inom de närmaste dagarna. Jag vill inte få in på några mer detaljer än så, säger åklagare Mårten Alvinsson.

Formellt sett ska beslutet om 19-åringen ska häktas eller inte fattas senast på lördag, men enligt Mårten Alvinsson kommer besked förmodligen komma redan under fredagen.

19-åringen sitter fortsatt anhållen, eftersom åklagaren gör bedömningen att han kan göra sig skyldig till fler brott om han skulle släppas på fri fot.

19-åringen greps i onsdags från Knut Hahnsskolan i Ronneby, misstänkt för att ha hotat en tjänsteman inom Socialförvaltningen. Hoten ledde till att både Knut Hahnsskolan och stadshuset i Ronneby låstes under onsdagen, och de kommer förbli låsta veckan ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".