martin olsson förvaltningschef äldreförvaltningen
Martin Olsson, chef för äldreförvaltningen i Karlskrona kommun

Karlskronas hemtjänst får mer personal

0:43 min

Innan året är slut ska arbetsbördan ha lättat för Karlskronas hårt pressade hemtjänstpersonal. Det lovar Martin Olsson som är chef för äldreförvaltningen. 

Tidigare idag har vi berättat om fackförbundet Kommunals utspel med krav på att Karlskrona kommun nyanställer personal. Bakgrunden är att hemtjänstens undersköterskor är så hårt pressade i jobbet att de är rädda att göra fel som kan få allvarliga konsekvenser.

– Många är så stressade att de är oroliga att de ska glömma bort att ge de gamla sin medicin, säger Kommunals Karlskronaordförande Maria Wanner.

Klart till årsskiftet
Martin Olsson, chef för äldreförvaltningen i Karlskrona, berättar att kommunen ligger i startgroparna med ett arbete som innebär att de anställda inom hemtjänsten blir fler.

– Vi ska rekrytera in mer personal än vad uppdraget egentligen kräver och sen kan hemtjänsten planera sin egen frånvaro inom gruppen, säger Martin Olsson.

Hur mycket personal ska ni anställa?

– Jag kan inte säga en siffra, men det blir ett tillskott i förhållande till hur många det har varit innan.

Alla hemtjänstgrupper ska ha fått mer personal före årsskiftet. Några få har redan fått ett tillskott.

– Går man in i ett förändrat arbete är det inte ovanligt att det tar ett tag innan man ser några positiva effekter av det, säger Martin Olsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista