HIF Karlskronas Gustaf Hallén. Foto: Oscar Anderberg/SR
HIF Karlskrona behöver plocka poäng skriver Gustaf Hallén. Foto: Oscar Anderberg/SR
Gustaf Halléns handbollsblogg

Gustaf Hallén: Vi behöver plocka poäng!

Tre raka förluster på en vecka inleddes omstarten av elitserien med. Inte riktigt vad vi hade tänkt oss....

Tyngst av alla var nog förlusten mot Skövde i onsdags. Mycket stod på spel, i ännu en sådan "4-poängsmatch". Men vi kommer inte upp i den nivån som krävs.

Det är tufft att våra prestationer svänger så mycket, mot Skövde hemma sprang vi sönder dem och en månad senare känns det som vi är ett helt annat lag. Klart man inte ska förringa Skövde, de testade något nytt med punkt/skev 5-1 formation i försvaret och det lyckades.

Men vi missar så många bra lägen också i anfallet, deras målvakt har alltså 47 procent i räddningar.  Om det beror på skicklighet hos motståndet eller oskicklighet från oss är svårt att säga. Men det är egentligen där de vinner matchen, 20 räddningar och många i bra sexmeterslägen. Vårt försvarspel tycker jag de två senaste matcherna varit bättre än på väldigt länge, kanske det bästa vi presterat i Elitserien? 

Oavsett vad så är det upp till oss att göra något åt avsluten och det snarast för vi behöver plocka poäng nu! 

Hursom, gjort är gjort och ibland gäller det att ha minne som en guldfisk som idrottsman, för hänga kvar på gamla misstag kommer inte ta en framåt. I helgen är det ledigt från träning, men idag har vi en planerad lagaktivitet av Nygren ute på Boda Borg, ska bli jävligt roligt! 

Hoppas kunna lägga upp lite bilder från dagen här på bloggen imorgon, efter det blir det fullt fokus på att ta poäng här hemma mot Ricoh nästa söndag!

#24

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista