Håkan Hellström på Ullevi Foto: Adam Ihse/TT
Håkan Hellström på ett fullsatt Ullevi sommaren 2014 Foto: Adam Ihse/TT

Ingela från Torhamn körar med Håkan på fullsatt Ullevi

2:59 min

För några år sedan hade Ingela Olsson från Torhamn inte lyssnat så mycket på Håkan Hellström. Men hon föll pladask och i sommar står hon bakom honom på Ullevi.

Hon erkänner att hon inte hade lyssnat så mycket på Håkan Hellström innan hon fick frågan om hon ville köra med honom i samband med Allsång på Skansen för några år sedan.

– Men när jag väl började lyssna så tyckte jag väldigt mycket om det. Jag kände en stolthet när jag gick ut på scenen och då ger man lite extra, säger Ingela Olsson.

"Kändes overkligt"
Håkan Hellström blev uppenbart väldigt nöjd med insatsen som Ingela och de andra i kören gjorde. 2014 fick dom stå på scenen med honom inför 69 349 personer och i sommar är det dags igen.

– Det kändes overkligt att stå där då. Det var som att stå framför en filmduk. Det var en enormt kärleksfull stämning. Publiken sjunger låtarna från början till slut och det är häftigt att se en 15-årig tjej helt i gasen som gråter och bredvid en 55-årig man som gråter, säger Ingela Olsson.

"Kanske fel på mig"
Det är lätt att tro att en viss nervositet infinner sig med ett sådant publikhav framför ögonen men så är det inte för Ingela.

– Jag tycker det är mer nervöst att sjunga för tio personer, men det kanske är något fel på mig, säger Ingela Olsson och skrattar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista