Sveriges Amanda Ilestedt i kamp om bollen. Foto: Adam Ihse/TT
Amanda Ilestedt låter hoppet leva om Champions league och OS-kval. Foto: Adam Ihse/TT.

Skadad Ilestedt intensivbehandlas med likström

5:16 min

Landslagsbacken i fotboll Amanda Ilestedt genomgår just nu en smärtsam behandling med likström för att bli kvitt sin mystiska ryggsmärta.

Mittbacken från Sölvesborg, Amanda Ilestedt har sedan en tid tillbaka dragits med konstant värk i ryggen som inte kunnat förklarats. När hon försökt träna har smärtan kommit tillbaka som ett brev på posten. 

Behandlas med ström
Igår påbörjade hon en intensivbehandling i Stockholm som går ut på att hon två gånger om dagen får likström rakt in i ryggen.  

– Likströmmen ska påskynda läkningsprocessen, jag hoppas att det ska göra nytta.  

Sölvesborgsbacken berättar för P4 Blekinge att hennes kusin, hockeystjärnan Oliver Ekman-Larsson, genomgått samma behandlingen med goda resultat. Ilestedt hoppas naturligtvis att det samma ska gälla för henne.

Frustrerad
– Det är väldigt frustrerande, särskilt med tanke på vad som kommer med OS-kvalet nu och kvartsfinalen i Champions League om en månad.

Idag tog förbundskaptenen för svenska landslaget Pia Sundhage ut OS-truppen där Amanda inte finns med. Däremot lämnar Sundhage två platser lediga varav en definitivt är till en back.

– Det är väl klart att tanken kittlar att bli spelklar till OS. Jag hoppas på det annars hade jag ljugit, men nu vill jag bara bli frisk och börja träna igen.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista