Thomas Almqvist och Mikael Åström tränar rullskidor inför Vasaloppet
Thomas Almqvist och en skidintresserad vän på rullskidor. Foto: Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio.
Publiknätverket

Skidboss på barmark

"Tur att det finns rullskidor"
3:19 min

Thomas Almqvist är ordförande i Blekinge skidförbund. Men hur betungande är egentligen det arbetet med tanke på hur sällan man kan åka skidor i Blekinge? 

Snön lyser med sin frånvaro i länet, även om det finns en liten chans till vitt på marken i dagarna som kommer. Att vara ordförande i Blekinge skidförbund är därmed ganska lugnt just nu. 

– Men vi har alltid en plan för att kunna skrapa ihop ett spår ifall det skulle komma snö. Och om det är kallt så sprutar vi snö i Karlsnäsgården berättar Thomas Almqvist. 

Han berättar att trots att Blekingevintrarna ofta är rätt kassa ur skidsynpunkt, så är intresset för skidor väldigt stort. 

– Vi är många eldsjälar som ger oss ut så fort det går. Jag tror att det har att göra med det allmänna hälsointresset. Som tur var finns det ju alltid rullskidor för att hålla sig i form, säger Thomas Almqvist. 

Vasaloppet närmar sig med stormsteg och det finns en hel del Blekingebor i startfältet. 

- Nästan 400 personer från Blekinge är anmälda. Själv kör jag öppet spår i år, säger han. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".