Alexander Bergström. Foto: TT
Alexander Bergström i Karlskrona. Foto: Björn Lindgren/TT
HV71 - Karlskrona 1-4

Isen läckte när Karlskrona skrällvann

2:41 min

Det såg ut att sluta med antiklimax - precis som vanligt - för Karlskrona. 
Men efter det långa uppehållet på grund av isproblemen så lyckades SHL-jumbon för en gångs skull hålla sin ledning, och vann mot HV71 med 4-1.

HV71 har varit minst två klasser sämre än Karlskrona ikväll, säger Radionsportens Paul Zyra.


Efterlängtad seger
KHK:s målvakt Linus Fernström tycker att det var skönt att vinna.

– Fruktansvärt skönt. Dels för laget. Vi har presterat bra en längre tid men vi har inte vunnit på ett tag. Dels personligen eftersom det är ett år sen jag var med och vann en match, så känns det nu fantastiskt skönt.

Segern som räknas
Linus Fernström tycker också att det var kul att se så många supportrar på plats på bortaplan.

Han tyckte det var förargligt att släppa in ett mål, men efter matchen säger Linus Fernström att det är segern som räknas. 

Långt avbrott i matchen
Det var efter den första perioden, med en 1-0-ledning till Karlskrona, som vaktmästarna råkade borra sönder ett kylrör vid det ena målet vilket gjorde att glykol läckte ut. Efter långa diskussioner och flera försök till att stoppa läckaget gick arrangören från nödlösningen att flytta matchen till C-hallen utan publik till att trots allt försöka spela vidare.

Efter ett långt uppehåll kom den igång igen, och väl där kunde Emil Karlsson öka på till 2-0 och när sedan Jesper Olofsson i numerärt överläge sköt in 3-0 kändes segern klar.

Radiosportens Paul Zyra tar ut matchens lirare i båda lagen.
HV71: Ingen
Karlskrona: Linus Fernström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista