Kylarvätska läckte ut på isen i Kinnarps Arena
1 av 3
Kylarvätska läckte ut på isen i Kinnarps Arena Foto: Toni Galic/Sveriges Radio
Slangen som sprang läck
2 av 3
Slangen som sprang läck Foto: Toni Galic/Sveriges Radio
Metallbiten var genomborrad
3 av 3
Metallbiten var genomborrad Foto: Toni Galic/Sveriges Radio

Han löste helgens iskaos i Kinnarps Arena

4:49 min

I lördags tog HV71 emot Karlskrona på hemmais i Kinnarps Arena, en match som gästerna vann med 4-1. Men den stora snackisen var något helt annat, nämligen läckan som höll på att stoppa matchen.

Det var inför den andra perioden som det helt plötsligt började läcka ut gul vätska på isen i Kinnarps Arena. Anledningen var att en av vaktmästarna hade borrat hål på kylsystemet som finns under isen, så att kylarvätskan rann ut.

– Det var när en kille skulle borra ner målpinnen som han borrade ner i kylröret, eftersom metallväggen var sönderborrade sedan tidigare, säger arenachefen Bengt Halvardsson.

Helgens hjälte
Rykten om att matchen inte skulle kunna fortsätta började spridas i arenan, men då ringde arenachefen in helgens hjälte, Hans Nyman, som befanns sig några hundra meter bort, i curlinghallen.

– Mina grabbar spelade kvartsfinal i curling-SM när Bengt ringde. Jag missade ju samtalen först, men sen när vi fick tag på varandra så skyndade jag mig över, säger Hans Nyman.

Löste kaoset
Hans är nämligen en av Sveriges kunnigaste personer på kylsystem, och kunde snabbt komma med tips om hur kaoset skulle lösas.

– Vi bestämde att inte laga isen inför andra perioden, utan bara få bort saltlösningen från isen och sen göra en riktig åtgärd inför den tredje perioden.

Hör hur Hans Nyman löste iskaoset i Kinnarps Arena i spelaren i toppen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista