Erik Belin tittar åt sidan framför en vit vägg
"Jag skulle vilja påstå att det är dags för en diskussion av en hopslagning av lag i Blekinge!" Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Erik Belins Hockeyvärld

Belin: Hur orkar KHK förlora så mycket men ändå prestera?

"Hatten av för KHK som krigar och krigar trots att man är och har varit rejält avhängd under en längre period", skriver Erik Belin i sin blogg. 

Jag vill börja med att tacka för det engagemang som visades efter mitt förra inlägg. Precis som jag hade hoppats på.  Sen att långtifrån alla kunde hålla med mig var väntat. Det är absolut ett ämne som jag kommer att återkomma till.

Jag skulle kunna ge mig in i en bloggkamp och döda Bäverns argument han hade efter mitt inlägg, genom att offentliggöra mina sista år i hockeyettan ur ett ekonomiskt perspektiv men jag låter honom tro att han har rätt även denna gång.

 KHK
Hatten av för KHK som krigar och krigar trots att man är och har varit rejält avhängd under en längre period. Viktigt att laget visar den moral som man gör eftersom betydelselösa matcher som laget spelar idag kommer att skifta och bli fruktansvärt betydelsefulla. 

Häftigt när ett så dåligt powerplay som man haft under säsongen kan skifta och bli ett vapen under varje match. Häftigt att Fernström helt plötsligt kan spela så stabilt och vara säkerheten själv senast mot HV71. Häftigt att KHK som lag kan stålsätta sig varje match och utmana alla lag. 

Jag är förvånad över hur man orkar förlora så mycket men ändå prestera varje dag. Beror det på Tobbes härliga person? Är det Miros seriositet? Är det Ove Molins rutin? Hånbergs engagemang? Kanske är det en mix av allt, hur som helst är det imponerande. 

 Inför Färjestad

  • Precis som inför HV71 senast så tror jag tyvärr att KHK förlorar
  • Fortsätt jobba på ett varierat PP som kommer att bli oerhört viktigt i fortsättningen
  • Söders skottäckningar i Boxplay senast hade kammat hem grymma applåder om det hade varit hemma i arenan, offervilja är alltid viktigt!
  • Kellmans formkurva är bra även om den inte går att jämföra med Bergströms men ju fler heta spelare desto bättre
  • Jag tippar på 4-2 till Färjestad

 Krif
”Krismötet” gav sina svar men långt ifrån någon garanti. Jag tror inte sista ordet är sagt här men alla hoppas på att det kommer att spelas hockeyettan i Kallinge även nästa år i en ekonomiskt välmående förening.

 Mörrum
Mörrum tränar på inför kvalserien som startar den 6:e Mars. Laget måste få upp en stabilitet under kvalserien som man inte haft på hela säsongen för att lyckas. Det ryktas om att Jens Svensson har ställt sina tjänster som både spelare och tränare till förfogande igen och det är absolut inte lösningen för Mörrum. 

 Olofström
Kul att OIK vinner två raka matcher i play off och att David Norrman efter avstängning kommer tillbaka med besked och gör två mål.

Laget har alla chanser att avancera till kvalserien nu när laget ställs mot HA 74 Sävsjö i nästa play off omgång. Lagen känner varandra väl och har spelat mot varandra i grundserien, en seger vardera är facit därifrån. Nu är det historia och härliga matcher väntar. Viktigt att rutinen i OIK fortsätter spela bra och att Dennis Karlsson i målet fortsätter att spela på sina 95%.

 Örlogsstaden
Snart är det dags för det enda laget i Blekinge utan en enda förlust under säsongen att inta en turnering i Göteborg. Det händer mycket annat runt det här laget just nu och många överraskningar är att vänta.

 Må gott allesammans så ses vi i någon arena framöver,

Belin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista