Felicia Antonsson och Vera Fredriksson
1 av 4
Felicia Antonsson och Vera Fredriksson är två av dem som provar på Military training day på F17. Foto: Lena König
Military training day
2 av 4
Sit ups och armhävningar i takt fick ungdomarna prova på. Foto: Lena König
Military training day
3 av 4
Ungdomarna får prova på flera övningar. Foto: Lena König
Military training day
4 av 4
Ett trettiotal ungdomar kom till militärträningsdagen på F17. Foto: Lena König

F17 lockar ungdomar på sportlovet

"Vi har provat armhävningar och sit ups i takt"
5:03 min

Ett trettiotal skolungdomar deltar i en annorlunda sportlovsaktivitet på F17 i dag. De får bland annat göra jägartestet med 20 kilo på ryggen.

Det är ungdomar i årskurs 9 och på gymnasiet som får prova på hur det är att vara militär och det de får testa är bland annat att orientera, laga mat utomhus och springa hinderbana.

Felicia Antonsson och Vera Fredriksson från Karlskrona är två av dem som provar på.

– Jag vill testa på något som jag inte gjort förut och se om jag orkar och om jag kan bli militär, säger Felicia Antonsson.

Det är tuffa utmaningar för ungdomarna, bland annat en form av jägartest där de går upp och ner på en bänk 150 gånger med 20 kilo på ryggen för att testa sina knän.

– Det är tungt, konstaterar Vera Fredriksson.

Det är första gången som F17 arrangerar en sådan här dag och ett trettiotal ungdomar deltar. Louise Rosdahl som är yrkesinformatör på F17 är en av dem som arrangerar dagen:

– Dels är det en rekryteringssynpunkt men det handlar också om att få ungdomarna att bli mer intresserade av träning och få dem att förstå varför det är viktigt att träna om man vill jobba inom militären.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".