Ett kollage med en bild på Anders Larsson och Patrik Hansson.
Anders Larsson, ordöfrande i SHL och Patrik Hansson, kommunalråd i Karlskrona. Foto: Sveriges Radio.

SHL-bråket fortsätter - Patrik Hansson kräver svar av ordföranden

5:44 min

Ordförande för Svenska Ishockeyförbundet, Anders Larsson känner sig lurad i arenafrågan. Karlskronas Kommunstyrelseordförande Patrik Hansson (S), känner sig besviken. 

Diskussionen mellan Svenska Ishockeyförbundet och Karlskrona kommun när det gäller uppgraderingar i arenan för att KHK ska kunna spela i SHL blev åter het i helgen. 

I en intervju som sändes i C More mellan två perioder i en av helgens matcher, sa ordföranden för Svenska Ishockeyförbundet, Anders Larsson bland annat att att han känner sig lurad i arenafrågan.

Patrik Hansson (S) såg inslaget i efterhand och blev besviken. 

– När svensk hockeys främsta företrädare menar att Karlskrona kommun har lurat SHL, då blir jag besviken. För det stämmer inte, säger han. 

Hur transparenta har ni egentligen varit då?

– Hela bygget har gått i expressfart och under byggprocessen visade det sig att det behövdes påla mer än man trodde. Det är förklaringen till fördröjningen, men vi har aldrig försökt undanhålla den informationen. 

Hade ni kunnat vara ännu tydligare mot SHL och på så vis undvika konflikten?

– Nej det hade vi inte. Vi har inte mörkat något. Jag känner mig både missförstådd och baktalad och tänker skriva ett brev till Anders Larsson om detta. Han måste precisera vad han menar.  

Vi har sökt Anders Larsson för en kommentar. Han svarar såhär i ett mejl: 

Jag befinner mig på resande fot i på andra sidan jorden och svarar därför dig med ett e-mail enligt följande.

Varken jag själv eller ishockeyförbundet lägger några som helst aspekter på vilka föreningar som kvalificerar sig för spel i de olika serienivåerna. I C Mores studio i lördags gav jag på en direkt fråga uttryck för att jag ser det som olyckligt att den plan som redovisats i Karlskrona sedan inte efterföljts. Efter inslaget har Karlskrona HK bjudit in mig för ytterligare information kring hur klubben arbetar, vilket jag givetvis tackat ja till. För mig som ordförande är det viktigt att följa utvecklingen även om jag varken ingår i Licensnämnden eller den särskilda kommitté med representation från förbundet och SHL som bereder arenafrågor till Licensnämnden.

Bakgrund: Det var i början av året som Patrik Hansson sa till P4 Blekinge att SHL på ett hotfullt sätt pressat Karlskrona kommun under utbyggnaden av arenan. SHL kritiserade i sin tur kommunen för dålig hantering av bygget. Läs mer här. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista