Nicklas Grundsten, HIF Karlskrona gjorde 5 mål mot Ricoh. Foto: Oscar Anderberg
Nicklas Grundsten, HIF Karlskrona gjorde fem mål mot Ricoh i söndags. Foto: Oscar Anderberg Foto: Oscar Anderberg
Gustaf Halléns handbollsblogg

Gustaf Hallén: Det är ju en reflex att reagera på en fint

"Tyvärr så kommer aldrig det spela någon roll, för folk kommer utnyttja regeln så länge straffet är en utvisning". Vår handbollsbloggare Gustaf Hallén bloggar idag om fintregler. 

Ett poäng är bättre än noll iallafall.

 23-23 slutade matchen mot Ricoh, helt klart godkänt men hade varit en fördel i slutspurten om vi tagit två poäng idag.

Kanske att vi skulle satsat hårdare och spelat sista anfallet med väst, men det hade ju också öppnat för att Ricoh skulle kunna göra ett enkelt mål om vi tappat bollen. Då kunde vi istället blivit utan poäng, svårt val...

"Behöver lägga i en växel till"
Tycker försvarsspelet/målvaktsspelet var väldigt bra speciellt i första halvlek. Det är egentligen bara Ola Pewik som vi har större problem med. Men det jag inte riktigt förstår är varför vi inte får ut mer i kontringsspelet, vi gör några mål men med tanke på hur det ser på träningarna så tror jag verkligen vi har minst en växel till att lägga i där!

Generellt spelet med kanterna, vi behöver kanske få mer lägen brett dels för att Jasse, Erik, Lukas, Jona och Basti ska slippa stå där ute och frysa. Men också för att få lite mer rymd i anfallsspelet, det skulle sätta lite press på motståndarna att behöva försvara bredare och inte kunna flytta ihop så mycket i mitten. Det är iallafall en del av det vi pratade lite om i omklädningsrummet efter matchen.

"Bedrövligt dålig regel"
För övrigt, den här regeln om att man fintar på frikast och försvararen då reagerar och resultatet är en tvåminuters utvisning är bedrövligt dålig.  Det är ju en reflex att reagera när du ser att motståndaren sätter full fart för att skjuta.

Den delegat från svenska handbollsförbundet som satt i sekretariatet i söndags tycker att regeln är bra, men att det handlar om fair-play och att det anses som osportsligt av anfallande lag att finta på frikastet.

Tyvärr så kommer aldrig det spela någon roll, för folk kommer utnyttja den så länge straffet är en utvisning. Osportsligt eller inte. En utvisning i slutskedet på en match kan vara skillnad på vinst eller förlust, just då väger inte fair-play och att sportslig jättetungt....

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista