Anna-Karin Svensson, som bor i Attanäs utanför Jämjö.
Anna-Karin Svensson bor i Attanäs utanför Jämjö. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Publiknätverket

Mediumet fick Anna-Karin att bli busschaufför

4:30 min

Hon bytte yrkesbana mitt i livet. Och inte av vilken anledning som helst. Det var hennes döda farfar som genom ett medium rådde henne att bli busschaufför.

Anna-Karin Svensson, som bor i Attanäs utanför Jämjö har bytt jobb ett par gånger i sitt liv. Längst arbetade hon som servicetekniker. Yrket innebar många resor och långa arbetsdagar.

– Samtidigt fick jag barn och livet bara snurrade på. Jag hann inte med. En dag fick jag nog och bestämde mig för att jag var tvungen att göra någonting annat, berättar hon.

Jobbade på gården
Ett tag arbetade hon tillsammans med sin make på deras gemensamma gård med både djur och skog. Men det gav inte tillräckligt med pengar för familjen.

– En kompis till mig fyllde 40 och var väldigt intresserad av medium. Tillsammans gick vi på en "magisk afton" där mediumet skulle ge oss varsin personlig hälsning från andevärlden, berättar Anna-Karin Svensson.

Fick hälsning från farfar
Anna-Karin var skeptisk och såg det hela som en rolig grej. Men när hon fick sin personliga hälsning hände något inom henne.

– Han berättade att det var en äldre herre som ville kontakta mig. Samtidigt gjorde han en viss gest, vilket fick mig att inse att den äldre herren var min farfar som varit död i tio år, berättar hon.

"Bli busschaufför"
Mediumet berättade för Anna-Karin att hennes farfar hälsade att hon hade de rätta egenskaperna för att bli en bra busschaufför.

– Jag hade aldrig tänkt den tanken själv. Själva rådet skämtade jag bort med vännerna efteråt, säger Anna-Karin Svensson.

Men ett litet frö började gro inom henne. Kanske vore det inte någon dum idé att testa på chaufförsyrket ändå.

– Jag tycker ju om att köra stora fordon och älskar den sociala biten också. Jag började kolla om det fanns jobb och vad det skulle kosta att utbilda sig.

Hoppade på en utbildning
Efter en hel del funderingar tog hon till sist steget och hoppade på en bussförarutbildning som Karlskrona kommun ordnade.

– I maj har jag haft mitt busskort i fem år. Första gången jag körde med passagerare så kände jag mig hemma. Här får jag utnyttja hela mitt register, säger Anna-Karin Svensson.

Lyssnartips

Den här nyheten kom till via ett tips till Publiknätverket. 

Vill du också gå med? Anmäl dig här, eller ring vår Publikredaktör Rebecka Gyllin på 0455-36 68 10. Du kan också mejla tips.blekinge@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista