Brandmän går runt inne i en byggnad där det brinner.
Den nya brandanläggningen är gjord av containrar och gör det lättare för räddningstjänsten att öva på rökdykningar. Foto: Räddningstjänsten Västra Blekinge

Hett namn sökes till ny brandlokal

"Vi har fått jättemånga bra förslag"
0:20 min

Eldorado, bastun eller rökeriet. Det är bara några av alla de namnförslag som räddningstjänsten Västra Blekinge har fått på sin nya övningsanläggning.

På Facebook har räddningstjänsten Västra Blekinge nämligen utlyst en tävling där dom vill ha in förslag på passande namn. Och det dröjde inte länge förrän förslagen började rasa in berättar Emelie Lantz på räddningstjänstens kommunikationsavdelning.

– I dag räknade vi till 72 förslag hittills, säger hon.

Övningsanläggningen är ett 185 kvadratmeter stort containerhus med tillhörande trapphus. Anläggningen gör det möjligt för räddningstjänsten att genomföra realistiska och storskaliga övningar som till exempel brand i villa, brand i flerfamiljhus och fartygsbrand.

Det var vår driftavdelning som kom med förslaget att vi behövde ett namn till den nya anläggningen, och nu har vi fått jättemånga bra förslag, säger Emelie Lantz.

Fram tills den 4 mars kan vem som helst gå in på Räddningstjänstens facebooksida och lägga sitt förslag. Det vinnande bidraget belönas med en handbrandsläckare.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".