Marcus Fredriksson som hjälpt till i kontakten med Polen, Klubbchef Rolf Lindberg, Robert Bursiewicz från MH Automatyka och Calle Höök från klubbens marknadsavdelning.
Marcus Fredriksson som hjälpt till i kontakten med Polen, Klubbchef Rolf Lindberg, Robert Bursiewicz från MH Automatyka och Calle Höök från klubbens marknadsavdelning. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

KHK samarbetar över Östersjön

2:30 min

KHK har gjort klart med sin första samarbetspartner i Polen. Det handlar om företaget MH Automatyka som idag blivit medlem i det nätverk av företag som omger SHL-klubben.

Karlskrona Hockeyklubb har under en längre tid försökt få till ett samarbete med något polskt företag och idag har alltså arbetet givit frukt.

Det då MH Automatyka numera ingår i nätverket runt klubben.

KHK:s ordförande Rolf Lindberg menar att det handlar om en milstolpe i klubbens historia och att det här kan vara startskottet för något stort.

– Vi har idag besök av totalt femton olika företag från Polen, alla mycket intresserade av vårt nätverk och hur man gör för att gå med.

Robert Bursiewicz som representerar det polska företaget hoppas att dagens avtal ska ge nya affärskontakter med svenska företag och att fler företag från polen ska hoppa på vagnen om samarbetet fungerar som tänkt.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista