Erik Belin står mot en vit vägg.
"Försök att låta känslorna ligga åt sidan och lek med tanken" Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Erik Belins hockeyvärld

"Jobba mer på desperationen"

Det behövs mer desperation i KHK inför stundande kval. Och vad händer i Cirkus KRIF?
Hockeybloggare Erik Belin funderar också över Mörrums och Olofströms insatser på isen.

KHK

Tufft på förhand, ett Luleå som krossade Örebro i omgången innan inger respekt hos KHK. Även den här matchen slutar med förlust med uddamålet och kanske kan ses som ännu en i raden av alla hedersamma förluster, men jag måste ändå förhålla mig lite kritisk till insatsen. Luleå kommer ner till Karlskrona och gör absolut ingenting extra för att vinna den här matchen, med tanke på Luleås insats idag så hade KHK alla chanser att vinna på ren vilja. Viljan uteblev och Luleå behövde inte använda en enda ispåse efter matchen utan bara packa väskorna och ta med sig tre poäng. Det går inte att bara se det som en ”vanlig” förlust med uddamålet, det är för nära till spel om existens i SHL för att inte börja jobba mer på desperationen. Senaste riktiga uppoffringen av modell större är Söders tre skottäckningar mot HV71 borta i boxplay. Det kommer att behövas mycket mer av den varan mot AIK eller Tingsryd, i varje match!

 

Kort från matchen

  • En rätt dålig match sett till kvalité i passningar och individuella prestationer
  • Det går inte att sluta tjata om Honken, han är sjukt bra för laget
  • Emil Larssons utvisning i första är ett skämt, domaren bör be Emil om ursäkt när han sett den på video
  • Jag är trött på sargen i ABB Arena, snart kommer den bli en snackis om den inte åtgärdas

 

Cirkus KRIF

Att lämna ett sådant besked som man gjorde under krismötet och sedan gå under jorden och låta borgenärer för ett lån leva i ovisshet är amatörmässigt. Istället för att låta det omtalade mötet bli en vändpunkt som det hade kunnat bli så blev det bara ännu mer cirkus av det hela. Och vart kommer detta att sluta? Herregud..

 

Mörrum

Träffade sportchef Lönken i söndags, han var lugn och harmonisk. Det behöver Mörrum, lugn och ro i sin uppladdning inför kvalserien. Det är få matcher där alla måste vara på topp, spelare som ledare. 

 

OIK

Det blev en väntad seger för OIK och nu är man bara en seger ifrån att ställas mot rivalen Mörrum i en kvalserie!

Dave Lindarv punkterade matchen i andra perioden med 2 mål och 1 assist. Även David Norrman kliver upp och gör ytterligare en riktigt bra match, typsikt en spelare som brinner till lite extra när det är mer betydelsefulla matcher. Jag tippar på att laget tar två raka och går till kvalserien och där kan precis allt hända. Viktiga spelare toppar formen i rätt läge för OIK vilket är en nyckel.

812 personer i publiken, riktigt skoj!

Lördagstrippel

Malmö-KHK                      1

DIF-Luleå    1

Örebro-HV71                    1

 

 

Ha en trevlig helg,

 

/Belin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".