Projektledaren från Karlskrona kommun Anders Jaryd tillsammans med Affärsverkens Fredrik Fresell, framför en av de byggnader som snart ska rivas.
Projektledaren från Karlskrona kommun Anders Jaryd tillsammans med Affärsverkens Fredrik Fresell, framför en av de byggnader som snart ska rivas. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

Nu börjar arbetet med nya stadsdelen Pottholmen

"Det är en total omvandling"
1:09 min

Nästa vecka börjar förberedelserna inför vad som ska bli Karlskronas nya stadsdel Pottholmen. Rör, ledningar och kablar ska i marken samtidigt som allt gammalt under jord ska plockas bort.

Från och med tisdag börjar det hända saker på allvar på Pottholmen i Karlskrona. El, vatten, avlopp och fjärrvärme är några av sakerna som ska grävas ner för att den nya stadsdelen ska kunna växa fram.

Arbetet kommer att innebära störningar på trafiken i området, men Fredrik Fresell från Affärsverken hoppas att störningarna ska bli måttliga

Arbetet ska vara klart till halvårsskiftet nästa år. Men då det handlar om delvis förorenad mark är det svårt att veta vilka överraskningar man kan stöta på. Men Anders Jaryd är inte särskilt orolig.

– Jag tror inte vi kommer att springa på några stora överraskningar, men dyker det upp något är vi och entreprenörerna beredda.


Trafikförändringar från 1 mars

• Ett körfält på Järnvägstorget i riktning mot Borgmästarekajen stängs av

• Gång- och cykelbanan på Järnvägstorget, närmast OK Q8, stängs av

Förändringar från den 7 mars

• Borgmästarekajen från Pantarholmen in mot centrum går det inte att svänga vänster in mot Järnvägstorget

• Borgmästarekajen från centrum mot Pantarholmen går det inte att svänga vänster mot Pantarholmen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".