Polishelikopter.
I morse flög en helikopter med värmekamera över Ronneby och sökte efter den försvunna 63-åringen. Foto: Jonas Ekströmer/TT.

Stort pådrag för att hitta försvunnen kvinna

1:37 min

Polisen letar just nu efter en kvinna som försvann från sin bostad i centrala Ronneby igår kväll.

Kvinnan skulle gå ut på promenad, men kom aldrig hem och gick inte att nås på telefon. Hennes man blev då orolig och kontaktade polisen.

Polisen söker efter kvinnan med helikopter, hundpatruller och vanliga patruller, och de vill gärna få in tips från allmänheten. Kvinnan är 63 år, 170 centimeter lång och var vid försvinnandetillfället iklädd en svart eller mycket mörkgrön jacka, troligen blå jeans och promenadskor.

Om du har sett eller hört något som kan hjälpa polisen, kontakta dem på 114 14 eller 112 om du precis sett henne, det skriver polisen i Ronneby på sin Facebook-sida.

Calle Persson, presstalesman på Polisens ledningscentral, tror att chanserna att hitta kvinnan är goda:

– Jag tror att vi kommer hitta henne. Det som talar till hennes fördel är att hon är inte jättegammal, har inga kända fysiska eller psykiska sjukdomar och det är ett relativt tätbyggt område. Om hon har trillat och skadat sig finns det ändå goda möjlighet att hon kan ha tagit sig till ett utrymme där det inte är allt för kallt, säger han.

Missing People har ännu inte kopplats in i fallet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista