Gustaf Hallén från HIF Karlskrona. Foto: Torbjörn Sunesson
P4 Blekinges bloggare Gustaf Hallén. Foto: Torbjörn Sunesson/Sveriges Radio
Gustaf Halléns handbollsblogg

Hallén: Vi måste skrälla

Kan väl inte påstå att februari har varit vår månad. Vi har lyckats skrapa ihop en poäng sedan omstarten av serien, nu senast förlorade vi också med hela elva mål på bortaplan mot Ystad. Ärligt känns det jävligt tråkigt, det känns också väldigt frustrerande.

Ibland räcker det inte hela vägen, och några av förlusterna har varit jämna matcher, men senaste mot Ystad var vi faktiskt aldrig ens nära och jag tycker rent krasst att det är för dåligt att förlora sista delen av matchen med 7-1 eller 7-2. Det är onödigt att åka på en sådan smäll när det egentligen bara handlar om att spela ut de sista minuterna. Förlust är förlust, men det är stor skillnad att förlora med tre mål eller att förlora med elva, rent psykologiskt.

Många matcher väntar
Om man blickar framåt nu då, så väntar en månad med en massa matcher. Tror vi spelar sju matcher i mars månad och det är väl egentligen nu serien ska avgöras. Vi fick rådet på träningen senast att vara noga med att ta hand om kropparna och träna ordentligt för det kommer betala sig i slutet av månaden. Känns som ett ganska klokt tips med tanke på hur trött man kände sig efter december med en massa matcher. 

 
Goda möjligheter
Dessutom är det i princip bara topplag kvar på schemat vilket betyder att vi måste skrälla lite nu om vi vill ta den där tionde platsen. Självklart känns det som vi har goda möjligheter att göra det också, men självklart växer ju pressen på oss spelare också. Men det är väl också precis just nu det är som roligast, när saker och ting ska avgöras och verkligen börjar betyda något.

#24

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".