Helena Gustafsson och Per Dahlberg är programledare i Eftermiddagen i P4 Blekinge.
Helena Gustafsson nya parhäst i Eftermiddagen i P4 Blekinge är Per Dahlberg. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio

Scooterfantast tar över i Eftermiddagen

Han startade ett punkband i Värmland, gillar språk, historia och scootrar. Han har jobbat med Bingolotto, Eldsjälsgalan och Jills veranda.
Nu är det programledare i Eftermiddagen i P4 Blekinge som gäller för erfarne Per Dahlberg.

Anton Emanuelsson Vretander tackar för sig. Helena Gustafssons nya kollega heter Per Dahlberg. Från och med i dag leder de programmet Eftermiddagen i P4 Blekinge.

Det är en erfaren parhäst Helena får. Per Dahlberg, 53 år, har lång erfarenhet från mediebranschen. Senast var han producent för Bingolotto men han har också jobbat med Eldsjälsgalan och Jills veranda. På meritlistan står också reporterjobb på bla Mediemagasinet och Kunskapskanalen. Han började som programledare i populära Morgonpasset i P3 men har varit programledare i flera program i Sveriges Radio och har sänt bla PM, Sverigetoppen och Nöjesrevyn från SVT Växjö.

Nyfiken på Karl XI

Per Dahlberg kommer ursprungligen från Värmland där han startade punkbandet Hollywood Indians. Under många år har dock Göteborg varit hans hem.

Nu är det alltså P4 Blekinge och världsarvsstaden Karlskrona som gäller. Det kan passa bra eftersom Per Dahlberg är intresserad av historia. Han har bla producerat och varit programledare för SVT:s populärhistoriska serie Svenska slag.

– Det är extra roligt att komma till Blekinge och Karlskrona eftersom jag är väldigt intresserad av Karl XI.

Men störst kärlek har han ändå till mc-scootrar:

– Jag äger en fantastisk samling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista