Omar Holm packar upp delikatesserna i studion.
1 av 2
Omar Holm från Island har med sig fårtestikel som programledarna ska få smaka. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
fårtestikel som ligger i vassle i en plastburk.
2 av 2
Tre inlagda fårtestiklar har Omar Holm med sig till studion. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.

Programledarna smakar fårtestikel i direktsändning

"Vilka jättekulor"
4:05 min

Fårtestikel och fårhjärna är två isländska delikatesser som vår gäst Omar Holm hade med sig till Patrik Franke och Rebecka Gyllin i förmiddagsstudion. 

Se filmen här. 

Omar Holm bytte bana när han för 27 år sedan lämnade Island för en tänkt tillvaro i Australien.

Men han kom inte längre än till Blekinge och Karlshamn. Och här har han blivit kvar. Ibland saknar han dock Island och då kan det hjälpa att äta traditionellt isländska maträtter. 

En sådan är fårtestikel, något som Omar Holm hade med sig till studion i en liten plastbytta. 

– Jag har lagt in dem i vassle gjord på yoghurt, vilket ger en lite syrlig smak, berättar han. 

Rebecka Gyllin och Patrik Franke skar varsin rejäl bit av en fårtestikel och smaskade i sig. 

– Oh... Det var inte jättegott, säger Patrik Franke. 

– Jag försöker att inte tänka på vad det är. Tugga, tugga tugga, var Rebecka Gyllins kommentar. 

Men när hon väl har svalt ändrade hon sig. 

– Det smakar faktiskt inte dåligt. Det är tanken på vad det är som får mig att må illa. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".