En skylt där det dtår att häktningsförhandling pågår och att det görs bakom stängda dörrar. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
Två av männen är även misstänkta för ett rån utanför Kristianstad. Foto: Rebecka Gyllin

Åtalas för guldrån i Karlskrona

Höll kniv mot bebis hals
0:49 min

Fyra män åtalas misstänkta för inblandning i det grova rån som utfördes mot en familj i bostadsområdet Kungsmarken i Karlskrona i höstas. 

Rånarna tvingade under pistolhot till sig kontanter och guldsmycken.

Det var i november som de tre männen trängde sig in i lägenheten och enligt åtalet var det den fjärde mannen som tillhandahöll nyckeln till bostaden. Själv stannade han kvar i bilen under rånet. 

Våldsamt rån
Rånarna var maskerade och beväpnade med pistoler eller pistolliknande föremål och knivar när de trängde sig in i lägenheten. Enligt åtalet ska rånarna bland annat ha satt en pistol mot huvudet på en av de boende i lägenheten för att tvinga till sig rånbytet. Rånarna ska också ha riktat en kniv mot halsen mot en bebis vid rånet.

De boende bands också med silvertejp om handlederna och fick även tejp över munnen vid rånet. 

Männen är misstänkta för grovt rån.

Misstänkta för ytterligare ett rån
Två av de misstänkta rånarna åtalas även för ett grovt rån några dagar senare.

Det rånet inträffade i Kristianstad bara fyra dagar efter Kungsmarksrånet. Även vid detta rånet var rånarna maskerade och beväpnade med pistoler eller pistolliknande föremål och även med järnrör. Vid rånet bands de boende och stängdes sedan in i en garderob.

Rånarna tog smycken och kontanter och andra värdeföremål för ett värde av 50 000 kronor.

De två misstänkta männen och ytterligare en man åtalas nu misstänkta även för det grova rånet i Kristianstad.  


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".