Erik Belin står mot en vit vägg.
"Försök att låta känslorna ligga åt sidan och lek med tanken" Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Erik Belins hockeyvärld

"Underbart att ha två Blekingelag i en kvalserie"

Erik Belin gillar att bästa spelaren i KHK - målvakten Holmqvist - skriker på sina medspelare. Och imponeras av gårdagens motståndare Skellefteå.
Samtidigt ser han fram emot kommande strid mellan Olofström och Mörrum där sistnämnda lär förlora.

KHK-Skellefteå

Att KHK får med sig en poäng från den här matchen får man väl ändå se som positivt både på förhand och nu såhär i efterhand. Skellefteås första minuter i ABB arena är en hockeylektion modell större. 

När den andra perioden är över har det varit Honken mot Skellefteå i två perioder. Den tredje perioden blev en uppryckning från hemmalagets sida, en uppryckning som inte räckte till seger då Skellefteå kvitterade till 2-2 i powerplay med nio minuter kvar av matchen. 

Från matchen

  • Underbart att se ett lag som Skellefteå i arenan, ett gediget lagbygge med grym spets
  • Skellefteå skrev åter in sig i historieböckerna då laget vunnit grundserien fyra år i rad i och med segern mot KHK, respekt!
  • KHK:s powerplay med Bergström, Cruseman och Guter är ett vapen men varianten som har resulterat i en del mål kommer tyvärr att vara sönderläst i matcherna mot AIK eller Tingsryd. Här tror jag att Ove Molin hjälper till för att få ett varierat och oväntat powerplay för kommande motstånd i stundande kvalmatcher.
  • Honken skrek på sina lagkamrater vid några tillfällen då spelarna inte gjorde vad som krävdes, om den överlägset bästa spelaren ställer krav då lyssnar man. Positivt!
  • Jag tycker att domarna håller en dålig nivå under matchen idag, och ärligt talat så är det KHK som får fördel i domsluten
  • Tobbe saknades i båset ikväll, han var tillsammans med Sundlöv i Tingsryd för att scouta kommande motstånd

KRIF

Sköna besked som förhoppningsvis stämmer, borgenärerna slipper betala skulden meddelar klubben. Sista ordet är långt ifrån sagt här men skönt att beskedet kom åtminstone.

Mörrum och Olofström

Underbart att ha två Blekingelag i en kvalserie. Härliga matcher väntar och sköna intäkter för båda klubbarna.

För den som har missat det så tippar jag att Mörrum kommer att åka ur i år. Det gör jag inte för att jag hoppas på det utan mer utifrån hur det har sett ut för laget under säsongen. I både grundserien och i fortsättningsserien så har laget slutat sist, spelet har svajat och stabiliteten finns inte. Det är svårt att helt plötsligt ta ca 20 poäng i en serie med enbart 10 omgångar när laget inte gjort det i tidigare serier med dessutom fler omgångar. Visserligen annat motstånd nu men frågetecknen kring laget finns där…

Olofström däremot, dom kan lyckas om det faller väl ut. Rutinen är nyckeln för OIK och de två första omgångarna mot Mjölby och Hanhals kommer att bli ett bra riktmärke för hur det kommer att sluta för deras del. 

Den 11/3 ska jag vara på plats i Olofström, 19:00 släpps pucken då är det dags för ett klassiskt derby i omgång nummer tre av årets kvalserie till Hockeyettan Södra.

ÖHK

Rambergscupen stundar för Örlogsstaden HK Admirals. Den 5-6 Mars spelas cupen i Göteborg och laget åker dit för att vinna! Företag har fått chansen att sponsra till ”Öppet Köp” där pengarna betalas tillbaka till respektive företag om laget inte vinner cupen. 

Ska man se till tidigare matcher under årets säsong så talar allt för en cupseger då ÖHK hittills är obesegrade under säsongen 15/16.

Ha en fortsatt bra vecka!

/Belin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".